Til hovedinnhold

Saus til ribbe

15 min
5 varer
240
Ribbesaus gjør det tradisjonsrike julemåltidet komplett.
Ribbesaus gjør det tradisjonsrike julemåltidet komplett.
Sara Johannessen Meek

Sausen er en viktig del av ribbemåltidet, så her får du en enkel oppskrift som viser deg hvordan du lager saus til ribbe. Oppskriften er slettes ikke vanskelig, det viktigste er at du lager en jevning som brunes, og så tilsetter ribbekraft (og gjerne litt av det smaksrike fettet).

Hvis du ønsker en mørkere farge på ribbesausen, kan du eventuelt tilsette noen dråper sukkerkulør til slutt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, fra ribba
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, fra ribba
  • salt
  • pepper
Smelt smør i en kjele, og tilsett hvetemel. Rør det sammen til en jevning, og brun det over svak varme.
Spe med litt og litt ribbekraft, og la ribbesausen koke opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter - rør underveis - til den har ønsket tykkelse.
Smak ribbesausen til med salt og nykvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør i en kjele, og tilsett hvetemel. Rør det sammen til en jevning, og brun det over svak varme.
Spe med litt og litt ribbekraft, og la ribbesausen koke opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter - rør underveis - til den har ønsket tykkelse.
Smak ribbesausen til med salt og nykvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?