Til hovedinnhold

Marvposteier

1 h 15 min
7 varer
238
Marvposteier er eksklusive og klassiske julekaker med nydelig mandelfyll og smak av konjakk.
Marvposteier er eksklusive og klassiske julekaker med nydelig mandelfyll og smak av konjakk.

Marvposteier er klassiske og delikate julekaker. Småkakene lager du av mørdeig smaksatt med konjakk før du fyller dem med deilig mandelmasse. Marvpostei kan på noen måter derfor minne om fyrstekake i mini-versjon.

Marv er et gammelt ord for marg. Før i tiden tilsatte man gjerne litt oksemarg i kakene nemlig, derav navnet på kakene.

Til denne oppskriften trenger du sandkakeformer. Marvposteiene kan du lage i god tid før jul og legge i fryseren.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 15 marvposteier
  • 150 g smør, kaldt
  • 150 g hvetemel
  • 30 g melis
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 - 2 ss konjakk

Fyll

  • 150 g mandler, finmalte, med eller uten skall
  • 125 g melis
  • 3 stk eggehvite

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør, kaldt
  • 150 g hvetemel
  • 30 g melis
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 - 2 ss konjakk

Fyll

  • 150 g mandler, finmalte, med eller uten skall
  • 125 g melis
  • 3 stk eggehvite
Skjær smøret i små terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett melis, eggeplomme og konjakk og arbeid deigen raskt sammen til en jevn deig. Eventuelt kan du lage deigen i en hurtigmikser: Kjøre smør og mel til smøret er finfordelt i melet. Tilsett melis, eggeplomme og konjakk. Kjør deigen raskt sammen til den samler seg.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet minst en times tid.
Lag fyllet mens deigen hviler. Bland sammen mandler og melis. Visp eggehvitene til marengs og vend mandelmelisen inn i marengsen.
Varm ovnen til 200 grader. Smør formene godt med olje eller smør. Kle formene med mørdeigen (spar litt deig til pynt). Pass på at deigen går helt opp langs med kantene.
Fyll opp med mandelfyll og legg en stripe deig over fyllet, eller lag et kryss av to strimler hvis du heller vil det.
Stek marvposteiene på nest nederste rille i cirka 15 minutter. Avkjøl kakene først i formen før du forsiktig vender dem ut.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær smøret i små terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett melis, eggeplomme og konjakk og arbeid deigen raskt sammen til en jevn deig. Eventuelt kan du lage deigen i en hurtigmikser: Kjøre smør og mel til smøret er finfordelt i melet. Tilsett melis, eggeplomme og konjakk. Kjør deigen raskt sammen til den samler seg.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet minst en times tid.
Lag fyllet mens deigen hviler. Bland sammen mandler og melis. Visp eggehvitene til marengs og vend mandelmelisen inn i marengsen.
Varm ovnen til 200 grader. Smør formene godt med olje eller smør. Kle formene med mørdeigen (spar litt deig til pynt). Pass på at deigen går helt opp langs med kantene.
Fyll opp med mandelfyll og legg en stripe deig over fyllet, eller lag et kryss av to strimler hvis du heller vil det.
Stek marvposteiene på nest nederste rille i cirka 15 minutter. Avkjøl kakene først i formen før du forsiktig vender dem ut.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?