Til hovedinnhold

Julesalat

30 min
15 varer
389
Julesalat med rosenkål, klementiner og ribbe

Hva med å lage en deilig julesalat med smak av jul? Denne friske julesalaten inneholder blant annet rosenkål, appelsin og klementin, ristede nøtter, og selvfølgelig stekt ribbe. Dette er med andre ord en perfekt måte å få brukt opp ribberestene på.

Hvis du ønsker, kan du erstatte halvparten av rosenkålen med finstrimlet rødkål. Gulrot, rødløk, sukkererter og eple passer også godt i denne salaten.

Ingredienser

4
porsjoner

Dressing

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ss brunt sukker, eller flytende honning
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 stk klementin, saften
  • 1 ss sesamolje
  • 3 ss olivenolje, eller nøytral olje
  • 1 ss sesamfrø

Julesalat

  • 400 g rosenkål
  • 3 stk klementin
  • 0.5 stk granateple
  • 0.5 - 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 0.5 - 1 dl ristede nøtter, mandler, valnøtter, pekan eller pistasj
  • 300 g stekt ribbe, skåret i små biter
  • friske urter, hakkede, som persille, gressløk og/eller koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Dressing

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ss brunt sukker, eller flytende honning
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.5 stk klementin, saften
  • 1 ss sesamolje
  • 3 ss olivenolje, eller nøytral olje
  • 1 ss sesamfrø

Julesalat

  • 400 g rosenkål
  • 3 stk klementin
  • 0.5 stk granateple
  • 0.5 - 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 0.5 - 1 dl ristede nøtter, mandler, valnøtter, pekan eller pistasj
  • 300 g stekt ribbe, skåret i små biter
  • friske urter, hakkede, som persille, gressløk og/eller koriander
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist alt godt sammen i et lite glass med tett lokk.
Rens og finsnitt rosenkålen. Skrell klementinene og skjær dem i skiver eller jevn biter. Bland sammen rosenkål, klementiner, granateplekjerner, rosiner, nøtter, urter og dressing.
Stek ribbebitene og bland dem sammen med salaten rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist alt godt sammen i et lite glass med tett lokk.
Rens og finsnitt rosenkålen. Skrell klementinene og skjær dem i skiver eller jevn biter. Bland sammen rosenkål, klementiner, granateplekjerner, rosiner, nøtter, urter og dressing.
Stek ribbebitene og bland dem sammen med salaten rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?