Til hovedinnhold

Enkel kokos-curry med makaroni og pannestekt laks

35 min
21 varer
557
Enkel kokos-curry med makaroni og pannestekt laks

Hva med å erstatte risen med pasta i en thai-inspirert curry med kokos, peanøtter og laks?

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 skive(r) laksefilet, a ca. 150 g
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts koriander, malt
  • 2 - 3 ss curry paste, rød
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.25 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 håndfull cherrytomater, delt i to
  • 1 - 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss fish sauce
  • 200 g brokkolini
  • 100 g spinat, fersk
  • 400 g makaroni, kokt
  • 1 - 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk (eventuelt basilikum))
  • peanøtter, hakkede
  • kokosolje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 skive(r) laksefilet, a ca. 150 g
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts koriander, malt
  • 2 - 3 ss curry paste, rød
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.25 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 håndfull cherrytomater, delt i to
  • 1 - 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss fish sauce
  • 200 g brokkolini
  • 100 g spinat, fersk
  • 400 g makaroni, kokt
  • 1 - 2 ss limesaft
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk (eventuelt basilikum))
  • peanøtter, hakkede
  • kokosolje, til steking
  • smør, til steking
Krydre fiskestykkene/skivene med salt og pepper. Varm en liten klunk olje i en stekepanne og brun fisken raskt på begge sider. Løft fisken over på en tallerken så lenge.
Ha en klatt smør i den varme pannen (ikke vask den) og tilsett løk og hvitløk. La det surre under omrøring til løken blir myk og gyllen. Ha i ingefær, spisskummen og koriander. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Rør inn curry paste og tomatpure, fres alt sammen videre i et par minutter. Tilsett buljong, kokosmelk og tomater. La alt putre sammen i 3-5 minutter.
Rør inn peanøttsmør, fiskesaus og brokkolini/brokkoli. Rør til slutt inn spinat og makaroni. Legg fisken tilbake i pannen og la alt få putre sammen i et par minutter.
Press over limesaft og dryss over litt hakkede peanøtter og urter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre fiskestykkene/skivene med salt og pepper. Varm en liten klunk olje i en stekepanne og brun fisken raskt på begge sider. Løft fisken over på en tallerken så lenge.
Ha en klatt smør i den varme pannen (ikke vask den) og tilsett løk og hvitløk. La det surre under omrøring til løken blir myk og gyllen. Ha i ingefær, spisskummen og koriander. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Rør inn curry paste og tomatpure, fres alt sammen videre i et par minutter. Tilsett buljong, kokosmelk og tomater. La alt putre sammen i 3-5 minutter.
Rør inn peanøttsmør, fiskesaus og brokkolini/brokkoli. Rør til slutt inn spinat og makaroni. Legg fisken tilbake i pannen og la alt få putre sammen i et par minutter.
Press over limesaft og dryss over litt hakkede peanøtter og urter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?