Til hovedinnhold

Kakeform-focaccia med topping

2 h 30 min
12 varer
231
Kakeform-focaccia med topping

Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform. Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin

Topping

  • 2 dl vårløk
  • 1 dl revet ost
  • 0.5 ts maldonsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin

Topping

  • 2 dl vårløk
  • 1 dl revet ost
  • 0.5 ts maldonsalt
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!
woman cooking

Bon appetit!

Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?