Til hovedinnhold

Rocky Road - sjokoladekake med nøtter, marshmallows og Ritz

30 min
6 varer
259
Rocky Road - sjokoladekake med nøtter, marshmallows og Ritz

Noe som funker utmerket som julegodis er «kjøleskap-sjokoladekake». Som navnet tilsier er dette en kake som ikke trenger stekeovn – bare kjøleskap.

Rør inn det du liker best av nøtter, tørket frukt, kjeks og marshmallows, avkjøl og del opp i ujevne biter før servering.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 300 g mørk sjokolade
  • 80 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g ritzkjeks, eller annen kjeks
  • marshmallows, gjerne mini.
  • 150 g peanøtter, og andre nøtter, som pistasj, ristede mandler, tørket frukt/bær, hasselnøtt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mørk sjokolade
  • 80 g smør
  • 1 stk egg
  • 150 g ritzkjeks, eller annen kjeks
  • marshmallows, gjerne mini.
  • 150 g peanøtter, og andre nøtter, som pistasj, ristede mandler, tørket frukt/bær, hasselnøtt
Knus kjeksen, grovhakk nøttene, del/klipp store marshmallows i mindre biter og skjær tørket frukt i små biter (hvis du vil bruker det).
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen.
Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk (bruk eventuelt en stavmikser for å få blandet det ordentlig).
Bland kjeks, nøtter, marshmallows og frukt sammen med sjokoladen. Fordel massen utover et lite brett eller i en form kledd med bakepapir.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen, grovhakk nøttene, del/klipp store marshmallows i mindre biter og skjær tørket frukt i små biter (hvis du vil bruker det).
Hakk sjokolade og ha den i en bolle sammen med smøret. Sett bollen over et vannbad og smelt sjokoladen og smøret sammen.
Ta bollen til side og visp egget inn i sjokoladeblandingen. Sjokoladen skal bli tykk, blank og elastisk (bruk eventuelt en stavmikser for å få blandet det ordentlig).
Bland kjeks, nøtter, marshmallows og frukt sammen med sjokoladen. Fordel massen utover et lite brett eller i en form kledd med bakepapir.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Dryss ev over litt ekstra pynt og sett «kaken» i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet, og deles i passende biter ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?