Til hovedinnhold

Rabarbrasuppe

2 h
8 varer
141
Rabarbrasuppe

Iskald rabarbrasuppe er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 450 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 8 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk kanelstang
  • vaniljeis, fire store kuler, kan sløyfes
  • jordbær, til pynt
  • mynte, til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 450 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 8 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk kanelstang
  • vaniljeis, fire store kuler, kan sløyfes
  • jordbær, til pynt
  • mynte, til pynt
Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet.
For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet.
For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?