Til hovedinnhold

Oppned eplekake

1 h 15 min
9 varer
247
Enkel og saftig oppned eplekake med kanel

Eplekake med en vri! Denne eplekaken er enkel å lage og smaker godt for hele familien. Start med toppen og snu kaken opp ned for en ekstra saftig smaksopplevelse.

For en ekstra god kake, bruk norske epler når det er i sesong. Ekte kanel er mer aromatisk og sødmefull, og gir også enda bedre smak. Server med pisket krem, rømme eller is og nyt!

For denne oppskriften trenger du en rund form på 22 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 180 g smør, romtemperert
  • 180 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte. Eller frøene fra 0,5 vaniljestang.
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 150 g hvetemel
  • 30 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • smør, eller nøytral olje til formen.

Fyll

  • 4 stk eple, mellomstore
  • 3 ss sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 180 g smør, romtemperert
  • 180 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte. Eller frøene fra 0,5 vaniljestang.
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 150 g hvetemel
  • 30 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • smør, eller nøytral olje til formen.

Fyll

  • 4 stk eple, mellomstore
  • 3 ss sukker
  • 1 ss kanel
Varm ovnen til 170 grader. Kle bunnen av formen med bakepapir og smør kantene med smør eller nøytral olje.
Visp smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Stopp noen ganger underveis og skrap ned langs med sidene av bollen.
Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i jevne biter eller smale båter.
Vend eplene med sukker og kanel og hell eplene over i formen (rund form, ca. 22 cm diameter). Trykk dem godt sammen i formen. Bre kakerøren jevnt over eplene.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Litt myk i midten er bare godt.
La kaken få avkjøle seg i formen før du vender den over på et passende fat. Serveres aller helst lun.
La kaken få avkjøle seg i formen før du vender den over på et passende fat. Serveres aller helst lun.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle bunnen av formen med bakepapir og smør kantene med smør eller nøytral olje.
Visp smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Stopp noen ganger underveis og skrap ned langs med sidene av bollen.
Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i jevne biter eller smale båter.
Vend eplene med sukker og kanel og hell eplene over i formen (rund form, ca. 22 cm diameter). Trykk dem godt sammen i formen. Bre kakerøren jevnt over eplene.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Litt myk i midten er bare godt.
La kaken få avkjøle seg i formen før du vender den over på et passende fat. Serveres aller helst lun.
La kaken få avkjøle seg i formen før du vender den over på et passende fat. Serveres aller helst lun.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?