Til hovedinnhold

Terte med rabarbra og vaniljekrem

2 h
10 varer
162
Terte med rabarbra og vaniljekrem

En vakker terte med vaniljekrem og lett karamellisert rabarbra. Sprø, myk, søt og syrlig. Ingen grimaser denne gangen, bare glade rykninger i munnviken.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 dl vaniljekrem, gjerne hjemmelaget
  • 400 g rabarbra, helst røde, slanke stenger
  • 1.5 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 - 2 dl vann, varmt
  • kløversyre, eventuelt, til pynt

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i små terninger
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • erter, tørkede, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl vaniljekrem, gjerne hjemmelaget
  • 400 g rabarbra, helst røde, slanke stenger
  • 1.5 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 - 2 dl vann, varmt
  • kløversyre, eventuelt, til pynt

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i små terninger
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • erter, tørkede, til steking
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst én time.
Kle en avlang terteform med mørdeigen, eventuelt kan du bruke en firkantet eller rund terteform (22-27 cm i diameter). Prikk bunnen lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnene videre i ca. 5-10 minutter. Avkjøl.
Del rabarbrastengene i staver som passer med terteformen. Smelt smøret til lys karamell i en stor stekepanne. Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (uten store karamellklumper).
Del rabarbrastengene i staver som passer med terteformen. Smelt smøret til lys karamell i en stor stekepanne. Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (uten store karamellklumper).
Ha i rabarbrastavene, la de ligge å godgjøre seg noen minutter i pannen over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen «trekke» seg knapt mør i pannen.
Ha i rabarbrastavene, la de ligge å godgjøre seg noen minutter i pannen over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen «trekke» seg knapt mør i pannen.
Fyll tertebunnen med vaniljekrem og legg på rabarbra (den kan være lun eller avkjølt) og server. På bildet har jeg pyntet med litt kløversyre.
Fyll tertebunnen med vaniljekrem og legg på rabarbra (den kan være lun eller avkjølt) og server. På bildet har jeg pyntet med litt kløversyre.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst én time.
Kle en avlang terteform med mørdeigen, eventuelt kan du bruke en firkantet eller rund terteform (22-27 cm i diameter). Prikk bunnen lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnene videre i ca. 5-10 minutter. Avkjøl.
Del rabarbrastengene i staver som passer med terteformen. Smelt smøret til lys karamell i en stor stekepanne. Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (uten store karamellklumper).
Del rabarbrastengene i staver som passer med terteformen. Smelt smøret til lys karamell i en stor stekepanne. Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (uten store karamellklumper).
Ha i rabarbrastavene, la de ligge å godgjøre seg noen minutter i pannen over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen «trekke» seg knapt mør i pannen.
Ha i rabarbrastavene, la de ligge å godgjøre seg noen minutter i pannen over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen «trekke» seg knapt mør i pannen.
Fyll tertebunnen med vaniljekrem og legg på rabarbra (den kan være lun eller avkjølt) og server. På bildet har jeg pyntet med litt kløversyre.
Fyll tertebunnen med vaniljekrem og legg på rabarbra (den kan være lun eller avkjølt) og server. På bildet har jeg pyntet med litt kløversyre.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?