Til hovedinnhold

Mazarinkake med hasselnøtter og lime

2 h 30 min
8 varer
443
Mazarinkake med hasselnøtter og lime

Mazarinkake er en myk og saftig mandelkake som lages med marsipan i deigen. Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (også kalt råmarsipan). Grovt hakkede hasselnøtter gir herlig smak og crunch. Kaken inneholder revet limeskall og dynkes med limesirup etter steking, som gjør den saftig, og glaseres dessuten med en lekker limeglasur. Dette er en nydelig kake!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Mazarinkake

  • 250 g marsipan, ekte
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, mykt
  • 100 g hvetemel
  • 100 g hasselnøtter
  • 2 stk lime, revet skall

Limesirup

  • 2 stk lime, presset saft
  • 100 g sukker

Limeglasur

  • 3 dl melis
  • 2 stk lime, presset saft

Pynt

  • 40 g hasselnøtter
  • 2 stk lime, revet skall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mazarinkake

  • 250 g marsipan, ekte
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, mykt
  • 100 g hvetemel
  • 100 g hasselnøtter
  • 2 stk lime, revet skall

Limesirup

  • 2 stk lime, presset saft
  • 100 g sukker

Limeglasur

  • 3 dl melis
  • 2 stk lime, presset saft

Pynt

  • 40 g hasselnøtter
  • 2 stk lime, revet skall
Del marsipanen i biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggene og kjør blandingen sammen til den blir klumpfri. Ha i sukker, mykt smør og hvetemel, og kjør blandingen videre til en jevn deig.
Ha deigen over i en rørebolle. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og fint revet limeskall.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter, til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at den blir for mørk på overflaten.
Mens kaken steker, kokes limesaft og sukker et par minutter slik at sukkeret smelter.
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Stikk så mange små hull i kaken med en tannpirker eller lignende. Hell den varme limesirupen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time, til limesirupen har trukket helt inn i kaken.
Rør sammen melis og limesaft til glasuren. Spe eventuelt med litt vann for å få passe tykk konsistens på glasuren.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Fordel over glasuren. Pynt med grovt hakkede hasselnøtter og revet limeskall.
woman cooking

Bon appetit!

Del marsipanen i biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggene og kjør blandingen sammen til den blir klumpfri. Ha i sukker, mykt smør og hvetemel, og kjør blandingen videre til en jevn deig.
Ha deigen over i en rørebolle. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og fint revet limeskall.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter, til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at den blir for mørk på overflaten.
Mens kaken steker, kokes limesaft og sukker et par minutter slik at sukkeret smelter.
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Stikk så mange små hull i kaken med en tannpirker eller lignende. Hell den varme limesirupen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time, til limesirupen har trukket helt inn i kaken.
Rør sammen melis og limesaft til glasuren. Spe eventuelt med litt vann for å få passe tykk konsistens på glasuren.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Fordel over glasuren. Pynt med grovt hakkede hasselnøtter og revet limeskall.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?