Til hovedinnhold

Vannbakkels-svane

2 h
7 varer
97
Vannbakkels-svaner

– Dette var mammas signaturdessert. Vi ble alltid veldig imponerte. Den er ikke så vanskelig å få til som det kan virke, men den ser veldig bra ut, skriver Tom Victor Gausdal om morens vannbakkels-svaner i kokeboken "Tradisjonsmat".

Foto: Lars Petter Pettersen/FPress

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g smør
  • 5 dl vann
  • 250 g hvetemel
  • 6 - 7 stk egg, avhengig av hvor store de er
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 5 dl vann
  • 250 g hvetemel
  • 6 - 7 stk egg, avhengig av hvor store de er
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
Kok opp vann og smør. Ha i hvetemelet og rør energisk mens kjelen står på varmen. Når massen er seig og jevn, tar du den av. Kjøl litt ned (under 60 °C) og spe med eggene, ett av gangen, under intens røring.
Når røren er ferdig, kan du ha litt av den i en sprøytepose. Sprøyt ut tynne, lange halser til svanen, nesten som en S, på bakepapir. På et annet brett legger du på større ovale klumper som skal bli kroppen.
Stek kroppene først i 20–25 minutter, deretter halsene i 12 minutter på 170 °C til vannbakkelsene er gylne og sprø. Pass på ikke å åpne ovnsdøra underveis, for da vil de falle sammen.
Når de er sprø utenpå, åpner du ovnsdøra forsiktig og lar den stå litt på gløtt. La vannbakkelsene stå og tørke i fem minutter, slik at de holder fasongen til de skal brukes.
Når de er avkjølt, kan de fylles. Del den store delen i to horisontalt. Del lokket i to slik at du får vinger.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Legg en god skje med krem på bunnen. Sett inn halsen, og sett fast vingene på skrått ned i kremen. Dryss med melis.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og smør. Ha i hvetemelet og rør energisk mens kjelen står på varmen. Når massen er seig og jevn, tar du den av. Kjøl litt ned (under 60 °C) og spe med eggene, ett av gangen, under intens røring.
Når røren er ferdig, kan du ha litt av den i en sprøytepose. Sprøyt ut tynne, lange halser til svanen, nesten som en S, på bakepapir. På et annet brett legger du på større ovale klumper som skal bli kroppen.
Stek kroppene først i 20–25 minutter, deretter halsene i 12 minutter på 170 °C til vannbakkelsene er gylne og sprø. Pass på ikke å åpne ovnsdøra underveis, for da vil de falle sammen.
Når de er sprø utenpå, åpner du ovnsdøra forsiktig og lar den stå litt på gløtt. La vannbakkelsene stå og tørke i fem minutter, slik at de holder fasongen til de skal brukes.
Når de er avkjølt, kan de fylles. Del den store delen i to horisontalt. Del lokket i to slik at du får vinger.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Legg en god skje med krem på bunnen. Sett inn halsen, og sett fast vingene på skrått ned i kremen. Dryss med melis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?