Til hovedinnhold

Potetsalat med beter og eple

45 min
17 varer
144
Potetsalat med beter, eple, syltet rødløk og estragondressing

Vår kjente og kjære potet er en av våre mest anvendelige knoller. Den kan pimpes opp og ned - og serveres i utallige varianter. Den «klassiske» potetsalaten er som skapt for variasjon, og her er den i en litt høstlig variant med beter, eple, syltet rødløk, egg og estragondressing. Fargerikt, friskt og godt!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g poteter, gjerne nypoteter
  • 2 stk beter, kokt og skrelt, gjerne gule
  • 1 bunt reddik
  • 2 - 4 stk vårløk
  • 1 stk eple
  • 4 stk egg, kokt "smilende", og delt i båter
  • urter, som gressløk, persille og/eller estragon

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik, gjerne eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Estragondressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl kefir
  • 1 fedd hvitløk, finhakket/revet
  • 3 ss estragon, frisk, hakket
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g poteter, gjerne nypoteter
  • 2 stk beter, kokt og skrelt, gjerne gule
  • 1 bunt reddik
  • 2 - 4 stk vårløk
  • 1 stk eple
  • 4 stk egg, kokt "smilende", og delt i båter
  • urter, som gressløk, persille og/eller estragon

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik, gjerne eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Estragondressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl kefir
  • 1 fedd hvitløk, finhakket/revet
  • 3 ss estragon, frisk, hakket
  • salt
  • pepper
Rens og skjær løken i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Ha løken over i laken, skru av varmen og avkjøl løken i laken. Løken kan brukes straks den er avkjølt.
Vask og kok potetene møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene møre. La potetene få avkjøle seg noe før du deler dem i passende biter. Skjær betene i jevne biter. Finsnitt reddik og vårløk og skjær eplet i tynne skiver.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Del eggene i båter.
Bland sammen poteter, reddiker, vårløk, beter, halvparten av eplet og dressing. Topp med egg, urter og rødløk (mengde etter smak og behag).
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løken i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Ha løken over i laken, skru av varmen og avkjøl løken i laken. Løken kan brukes straks den er avkjølt.
Vask og kok potetene møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene møre. La potetene få avkjøle seg noe før du deler dem i passende biter. Skjær betene i jevne biter. Finsnitt reddik og vårløk og skjær eplet i tynne skiver.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Del eggene i båter.
Bland sammen poteter, reddiker, vårløk, beter, halvparten av eplet og dressing. Topp med egg, urter og rødløk (mengde etter smak og behag).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?