Til hovedinnhold

Bakt potet med kremet sopp

2 h
13 varer
297
Bakt potet med kremet sopp-fyll

Bakte poteter går aldri av moten. Og det beste av alt er at de kan fylles med akkurat det du ønsker. Prikk potene lett med en gaffel slik at fuktigheten slipper ut under baking og potetkjøttet blir ekstra «fluffy». Selv liker jeg å bake dem på en liten saltseng, gnidd inn med litt olje så skallet blir sprøtt og godt.

Hvis du ønsker et mykere skinn kan du droppe saltet og heller pakke potetene inn i aluminiumsfolie før baking. Uansett, en klatt med smør i pottisen er knallgodt i seg selv, men det blir et herlig lite måltid når de fylles til randen med kremet sopp med et dryss av sprøtt bacon.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Kremet soppfyll

  • 400 g sopp, renset
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl fløte, eller matfløte
  • 1 bunt gressløk, eller persille
  • smør, eller olje til steking
  • salt og kvernet pepper

Ekstra topping

  • bacon, spørstekt i biter
  • parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk bakepotet
  • olivenolje, eller nøytral olje
  • havsalt

Kremet soppfyll

  • 400 g sopp, renset
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl fløte, eller matfløte
  • 1 bunt gressløk, eller persille
  • smør, eller olje til steking
  • salt og kvernet pepper

Ekstra topping

  • bacon, spørstekt i biter
  • parmesan, revet

Bakepoteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene). Vask og tørk potetene.
Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.. Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med ønsket fyll.

Kremet soppfyll

Del soppen i passende biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm en stor panne og stek soppen over høy varme i litt olje i et par minutter.
Tilsett cirka 2 spiseskjeer smør, sjalottløk og hvitløk. La det frese godt under omrøring til løken mykner og blir lett gyllen.
Tilsett vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett fløte og la det koke videre til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen til side og rør inn urter
woman cooking

Bon appetit!

Bakepoteter

Varm ovnen til 200 grader. Fyll litt grovt havsalt i bunnen av en ildfast form (stor nok til å romme potetene). Vask og tørk potetene.
Prikk potetene godt med en gaffel. Gni potetene inn med olje og sett potetene på saltet i formen.
Bak potetene midt i ovnen i 1,5-2 timer, sjekk med en spiss kniv om potetene er helt møre.. Lag et snitt i de bakte potetene og fyll med ønsket fyll.

Kremet soppfyll

Del soppen i passende biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm en stor panne og stek soppen over høy varme i litt olje i et par minutter.
Tilsett cirka 2 spiseskjeer smør, sjalottløk og hvitløk. La det frese godt under omrøring til løken mykner og blir lett gyllen.
Tilsett vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Tilsett fløte og la det koke videre til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen til side og rør inn urter
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?