Til hovedinnhold

Napoleonskake med pasjonsfrukt og vanilje

1 h 30 min
11 varer
140
Napoleonskake med pasjonsfrukt og vanilje

Napoleonskake med pasjonsfrukt og vanilje ser kanskje fancy ut, men den er enkel å lage. I alle fall hvis du tar noen snarveier, og det er jo ingen sak med alt det som finnes i butikkens frysedisk.

Frossen butterdeig er et eksempel, og det er kjempepraktisk å ha liggende i tilfelle du skulle bli litt fysen på Napoleonskake. Denne varianten har fått en spennende vri. Romen er byttet ut med en annen favoritt – nemlig frisk pasjonsfrukt.

Ingredienser

8
porsjoner

Vanilje-og pasjonsfruktkrem

  • 4.5 dl melk
  • 120 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 plate(r) gelatin
  • 5 stk eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 80 ml pasjonsfruktsaft, fersk
  • 3 dl fløte

Melisglasur

  • 3 - 4 dl melis
  • 2 - 3 stk pasjonsfrukt, fersk
  • 4 plate(r) butterdeig, frossne (10x20 cm)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vanilje-og pasjonsfruktkrem

  • 4.5 dl melk
  • 120 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 plate(r) gelatin
  • 5 stk eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 80 ml pasjonsfruktsaft, fersk
  • 3 dl fløte

Melisglasur

  • 3 - 4 dl melis
  • 2 - 3 stk pasjonsfrukt, fersk
  • 4 plate(r) butterdeig, frossne (10x20 cm)
Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene og stangen over i melken og gi det hele et sakte oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Visp eggeplommer, sukker og maisenna godt sammen til blandingen blir helt glatt og klumpfri.
Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping.
Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping til kremen blir tykk og blank. Det er viktig å unngå klumper.
Hell vaniljekremen over i en ren bolle. Er det klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil.
Rør inn smør, pasjonsfrukt og de oppbløte gelatinplatene. Press ut alt vannet av platene.
Avkjøl kremen til romtemperatur. Rør av og til for å unngå klumper.
Visp fløten til krem og vend den inn i vanilje- og pasjonsfruktkremen. La kremen stå kjølig en halvtimes tid.
Tin og kjevl ut butterdeigen til rektangler, ca. 10 x 30 cm.
Legg platene over på et stekebrett med bakepapir. Prikk deigen lett med en gaffel og la platene hvile et kjølig sted i 30 minutter før steking.
Varm ovnen til 200 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i 15-20 minutter til den blir gyllen og sprø. Avkjøl på rist. Skjær dem evt litt til slik at alle flakene har omtrent samme størrelse og fasong.
Lag en tykk og god melisglasur av melis og pasjonsfruktkjøtt. Smak gjerne glasuren til med noen dråper rom. Bre glasurene over to av butterdeigsplatene.
Legg de andre to platene over på et fat, fjøl eller lignende. Bre kremen over platene i et tykt og jevnt lag. Løft forsiktig på melislokket og la kakene stå i kjøleskapet frem til servering. Da får kremen satt seg skikkelig.
Bruk en skarp brødkniv og skjær kakene i jevne stykker. For at kaken skal bli enklere å skjære i pene stykker, uten at topplokket går i stykker, kan du skjære topp-platene i jevne stykker før du legger dem på toppen av kremen.
woman cooking

Bon appetit!

Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene og stangen over i melken og gi det hele et sakte oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Visp eggeplommer, sukker og maisenna godt sammen til blandingen blir helt glatt og klumpfri.
Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping.
Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping til kremen blir tykk og blank. Det er viktig å unngå klumper.
Hell vaniljekremen over i en ren bolle. Er det klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil.
Rør inn smør, pasjonsfrukt og de oppbløte gelatinplatene. Press ut alt vannet av platene.
Avkjøl kremen til romtemperatur. Rør av og til for å unngå klumper.
Visp fløten til krem og vend den inn i vanilje- og pasjonsfruktkremen. La kremen stå kjølig en halvtimes tid.
Tin og kjevl ut butterdeigen til rektangler, ca. 10 x 30 cm.
Legg platene over på et stekebrett med bakepapir. Prikk deigen lett med en gaffel og la platene hvile et kjølig sted i 30 minutter før steking.
Varm ovnen til 200 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i 15-20 minutter til den blir gyllen og sprø. Avkjøl på rist. Skjær dem evt litt til slik at alle flakene har omtrent samme størrelse og fasong.
Lag en tykk og god melisglasur av melis og pasjonsfruktkjøtt. Smak gjerne glasuren til med noen dråper rom. Bre glasurene over to av butterdeigsplatene.
Legg de andre to platene over på et fat, fjøl eller lignende. Bre kremen over platene i et tykt og jevnt lag. Løft forsiktig på melislokket og la kakene stå i kjøleskapet frem til servering. Da får kremen satt seg skikkelig.
Bruk en skarp brødkniv og skjær kakene i jevne stykker. For at kaken skal bli enklere å skjære i pene stykker, uten at topplokket går i stykker, kan du skjære topp-platene i jevne stykker før du legger dem på toppen av kremen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?