Til hovedinnhold

Pokebowl med kveite, kokos og grønn chili

40 min
19 varer
132
Pokebowl med kveite, kokos og grønn chili

Prøv pokebowl med kveite, kokos og grønn chili! Kveite er en nydelig fisk med et hvitt og delikat kjøtt, perfekt for bowls og sushi. Her er kveiteskivene toppet med frisk og fruktig ananas og en små spicy kokos- og grønn chilidressing. Litt kokosmelk i risen gjør retten ekstra fyldig og tropisk.

Husk at fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet. Villfisk som skal spises rå, skal fryses i minst et døgn. Kveite kan byttes ut med en annen fisk eller skalldyr du foretrekker.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kveite, filet, skinn- og benfri
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 250 g ananas, renset, fersk og moden
  • 3 stykker vårløk
  • brønnkarse, eller babyleaf
  • koriander
  • kokos, revet
  • sesamfrø

Ris

  • 5 dl jasminris
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 6 dl vann

Kokos- og grønn chilidressing

  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk lime, saften
  • 1 ts riseddik
  • 0.5 - 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, lite, revet
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kveite, filet, skinn- og benfri
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 250 g ananas, renset, fersk og moden
  • 3 stykker vårløk
  • brønnkarse, eller babyleaf
  • koriander
  • kokos, revet
  • sesamfrø

Ris

  • 5 dl jasminris
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 6 dl vann

Kokos- og grønn chilidressing

  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk lime, saften
  • 1 ts riseddik
  • 0.5 - 1 stk grønn chili, renset for frø og finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, lite, revet
  • salt
Begynn med risen. Vask risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la den gjerne få ligge en halvtimes tid i vann før koking. Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig.
Bland ris, kokosmelk, sukker, salt og vann i en passende kasserolle. Kok opp under omrøring, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 min.
Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig raker den med en gaffel uten å mose riskornene. La risen få avkjøle seg noe før servering.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med salt om nødvendig.
Skjær kveita i smale skiver eller små terninger. Skjær agurken i tynne bånd, og unngå å ha med for mye av den bløte kjernen. Skjær ananasen i jevne biter og finsnitt vårløken.
Fordel risen i passende boller. Topp med kveiteskiver, agurk, ananas, vårløk, urter, litt revet kokos, et dryss sesamfrø og kokos- og grønn chili dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med risen. Vask risen 3-6 ganger i kaldt vann, og la den gjerne få ligge en halvtimes tid i vann før koking. Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig.
Bland ris, kokosmelk, sukker, salt og vann i en passende kasserolle. Kok opp under omrøring, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 min.
Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig raker den med en gaffel uten å mose riskornene. La risen få avkjøle seg noe før servering.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med salt om nødvendig.
Skjær kveita i smale skiver eller små terninger. Skjær agurken i tynne bånd, og unngå å ha med for mye av den bløte kjernen. Skjær ananasen i jevne biter og finsnitt vårløken.
Fordel risen i passende boller. Topp med kveiteskiver, agurk, ananas, vårløk, urter, litt revet kokos, et dryss sesamfrø og kokos- og grønn chili dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?