Til hovedinnhold

Italiensk marengssmørkrem

30 min
4 varer
224
En grønn kake dekorert med rosa italiensk marengssmørkrem.

Her deler konditorene i Tufto sin oppskrift på italiensk marengssmørkrem, altså en blanding mellom italiensk marengs og smørkrem. Den er super å pynte kaker med. Foto: Tufto

Ingredienser

1
porsjoner
  • 6 stk eggehvite, store
  • 400 g sukker
  • 460 g smør
  • smakstilsetning, hvis ønsket, som en sterk shot kaffe, vanilje etc.

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eggehvite, store
  • 400 g sukker
  • 460 g smør
  • smakstilsetning, hvis ønsket, som en sterk shot kaffe, vanilje etc.
Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?