Til hovedinnhold

Fylt aubergine med avokado og sesam

1 h
13 varer
486
En bakt aubergine med fyll.

Fylt aubergine med avokado og sesam er snadder. Selv har jeg alltid vært så glad i aubergine, både smaken og den «kjøttfulle» konsistensen. Men den trenger litt tid slik at den blir ordentlig mør. Fyllet denne gangen er med avokado og sesam, en nydelig liten og mettende rett med chilimajones på toppen. Sånt gleder jo alltid!

Tips: Som litt ekstra topping er det godt med noen dråper hoisin-saus – og gjerne litt syltede grønnsaker som syltet rødløk eller kål.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk aubergine
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 - 4 stk avokado
  • 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
  • 1 stk lime
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 1 bunt koriander, en liten bunt
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, mild
  • gressløk, hakket, evt. vårløk
  • chilimajones, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk aubergine
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 - 4 stk avokado
  • 4 ss oystersauce, eller søt soyasaus
  • 1 stk lime
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 1 bunt koriander, en liten bunt
  • salt
  • pepper
  • olivenolje, mild
  • gressløk, hakket, evt. vårløk
  • chilimajones, til servering
Varm ovnen til 190 grader. Del auberginene i to på langs og legg de med skinnsiden ned på et stekebrett. Rut opp kjøttet uten å skjære gjennom skinnet. Pensle overflaten med olje og dryss over litt salt.
Bak auberginene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til kjøttet er helt mørt.
Avkjøl, skrap forsiktig ut innmaten (uten å ødelegge skallet) og grovhakk det.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens og skjær avokadoen i jevne biter. Fres hvitløken i litt olje i en stekepanne til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett aubergine og bland alt godt sammen. Trekk pannen vekk fra varmen og rør inn oystersaus/søt soya, limesaft, sesamolje, sesamfrø, hakket koriander og avokado.
Fyll alt tilbake i de uthulede auberginene, og topp med hakket gressløk eller vårløk og noen gode striper chilimajones.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 190 grader. Del auberginene i to på langs og legg de med skinnsiden ned på et stekebrett. Rut opp kjøttet uten å skjære gjennom skinnet. Pensle overflaten med olje og dryss over litt salt.
Bak auberginene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til kjøttet er helt mørt.
Avkjøl, skrap forsiktig ut innmaten (uten å ødelegge skallet) og grovhakk det.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens og skjær avokadoen i jevne biter. Fres hvitløken i litt olje i en stekepanne til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett aubergine og bland alt godt sammen. Trekk pannen vekk fra varmen og rør inn oystersaus/søt soya, limesaft, sesamolje, sesamfrø, hakket koriander og avokado.
Fyll alt tilbake i de uthulede auberginene, og topp med hakket gressløk eller vårløk og noen gode striper chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?