Til hovedinnhold

Fylt paprika med ost, spinat og jalapeño

1 h
12 varer
615
Fire bakte røde paprika med fyll

Lange søte fylte paprikaer proppet fulle med en frisk osteblanding med både spinat og jalapeño, toppet med mer ost og gratinert, blir litt som søtpaprikaens svar på ovnsbakt «jalapeño poppers». Hvis du er glad i litt ekstra hete er det bare å kjøre på med mere chili i fyllet.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stk søt paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 120 g spinat, frisk, vasket
  • 200 g ferskost, som Nyr
  • 300 g kremost, naturell
  • 150 - 200 g mozzarella, revet
  • brødsmuler, gjerne smørstekte
  • friske urter, persille og gressløk til pynt
  • 1 stk jalapeño
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Til servering

  • jalapeño

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk søt paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 120 g spinat, frisk, vasket
  • 200 g ferskost, som Nyr
  • 300 g kremost, naturell
  • 150 - 200 g mozzarella, revet
  • brødsmuler, gjerne smørstekte
  • friske urter, persille og gressløk til pynt
  • 1 stk jalapeño
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Til servering

  • jalapeño
Varm ovnen til 200 grader. Lag et snitt ned i paprikaen og skrap forsiktig ut frøene med en liten skje.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten akkurat klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge til avkjøling. Fjern eventuell væske fra spinaten (klem den gjerne litt forsiktig) og hakk opp spinaten.
Rens jalapenoen for frø og finhakk den. Rør sammen nyr, kremost, spinat og jalapeno. Smak til med salt og pepper.
Legg paprikaene over på et stekebrett og gni dem inn med litt olivenolje. Fordel fyllet i paprikaene og dryss over revet mozzarella. Gratiner paprikaene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til osten er gyllen og paprikaen mør.
Dryss over sprøstekte brødsmuler og litt ekstra jalapeno og urter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Lag et snitt ned i paprikaen og skrap forsiktig ut frøene med en liten skje.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten akkurat klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge til avkjøling. Fjern eventuell væske fra spinaten (klem den gjerne litt forsiktig) og hakk opp spinaten.
Rens jalapenoen for frø og finhakk den. Rør sammen nyr, kremost, spinat og jalapeno. Smak til med salt og pepper.
Legg paprikaene over på et stekebrett og gni dem inn med litt olivenolje. Fordel fyllet i paprikaene og dryss over revet mozzarella. Gratiner paprikaene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til osten er gyllen og paprikaen mør.
Dryss over sprøstekte brødsmuler og litt ekstra jalapeno og urter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?