Til hovedinnhold

Ovnsbakt blomkål-hummus med krydderstekte kikerter

1 h
16 varer
969
Blomkål-hummus toppet med sprø, krydderstekte kikerter

Bland kikerter og blomkål til en jevn mos, så får du hummus med en twist. Blomkålen passer perfekt sammen med kikertene, og denne hummusen kan spises som tilbehør til middagen eller som en forrett. Kanskje du skal ha "mezze"/tapas-bord? Da er dette en perfekt rett å ha på bordet!

Server gjerne med varmt pannebrød eller pitabrød.

Foto: Johanna Siring, Godt.no

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk blomkål, mellomstor/stor
  • 6 ss olivenolje
  • 4 - 6 stk hvitløksfedd
  • 400 g kikerter, kokte
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts paprikapulver, helst røkt
  • 4 ss tahini, rå
  • 1 stk sitron
  • salt og kvernet pepper

Krydderstekte kikererter

  • 400 g kikerter, kokte
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts malt koriander
  • 1 ts røkt paprikapulver

Pynt og topping

  • olivenolje
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver, eller chili
  • persille, hakket
  • brød, pannebrød, pitabrød eller lignende til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk blomkål, mellomstor/stor
  • 6 ss olivenolje
  • 4 - 6 stk hvitløksfedd
  • 400 g kikerter, kokte
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts paprikapulver, helst røkt
  • 4 ss tahini, rå
  • 1 stk sitron
  • salt og kvernet pepper

Krydderstekte kikererter

  • 400 g kikerter, kokte
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts malt koriander
  • 1 ts røkt paprikapulver

Pynt og topping

  • olivenolje
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver, eller chili
  • persille, hakket
  • brød, pannebrød, pitabrød eller lignende til servering
Varm ovnen til 220 grader.
Rens og del blomkålen i små buketter. Legg blomkålen over på et stekebrett kledd med bakepapir. Knus uskrelte hvitløkfedd med bredsiden av en kniv. Bland blomkål og hvitløk sammen med 4 ss olje og krydre med salt og pepper. Bak blomkålen midt i ovnen til blomkålen er gyllen og helt mør, cirka 30 min.
Skyll kikertene som skal stekes godt i rennende kaldt vann, tørk dem helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle (viktig at de blir helt tørre). Vend kikertene med olivenolje og salt. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kikertene i ovn ved 210 grader i 20-30 minutter, vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden. Bland sammen alle krydderiene og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen. Kikertene bør serveres varme da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølt og kalde.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann. Kjør kikertene sammen med 2/3 av blomkålen til en jevn mos i en hurtigmikser. Tilsett de bakte hvitløksfeddene (fjern skallet), spisskummen, tahini, saften av 0,5 sitron og 2 ss olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett en skvett vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
Server hummusen toppet med resten av blomkålen, et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje og hakket persille. Serveres med varme pannebrød eller pitabrød.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 220 grader.
Rens og del blomkålen i små buketter. Legg blomkålen over på et stekebrett kledd med bakepapir. Knus uskrelte hvitløkfedd med bredsiden av en kniv. Bland blomkål og hvitløk sammen med 4 ss olje og krydre med salt og pepper. Bak blomkålen midt i ovnen til blomkålen er gyllen og helt mør, cirka 30 min.
Skyll kikertene som skal stekes godt i rennende kaldt vann, tørk dem helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle (viktig at de blir helt tørre). Vend kikertene med olivenolje og salt. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kikertene i ovn ved 210 grader i 20-30 minutter, vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikerten skal bli gylne og sprø på utsiden. Bland sammen alle krydderiene og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen. Kikertene bør serveres varme da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølt og kalde.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann. Kjør kikertene sammen med 2/3 av blomkålen til en jevn mos i en hurtigmikser. Tilsett de bakte hvitløksfeddene (fjern skallet), spisskummen, tahini, saften av 0,5 sitron og 2 ss olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett en skvett vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
Server hummusen toppet med resten av blomkålen, et dryss av spisskummen, paprikapulver, noen dråper olivenolje og hakket persille. Serveres med varme pannebrød eller pitabrød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?