Til hovedinnhold

Squashgrateng med purre og feta

1 h
15 varer
2.1k
Squashgrateng med purre og feta
Johanna Siring / VG

Squashgrateng med purre og feta er like godt til lunsj som til middag. Til denne retten er daggammelt brød et perfekt utgangspunkt for ekstra krønsj. Sprøstek smulene i litt olje i stekepannen eller ovnen. Tilsett litt finhakket hvitløk eller chili for ekstra smak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker squash
  • 1 stk purreløk
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 2 stykker egg, mellomstore eller 1 stort egg
  • 200 g fetaost
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 150 g revet ost, mozzarella
  • 1 dl brødsmuler, sprøstekte
  • salt og kvernet pepper

Kaperstopping

  • 2 ss kapers, hakket
  • 4 stykker Marinerte artisjokker, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • friske urter, hakket persille og/eller gressløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker squash
  • 1 stk purreløk
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 2 stykker egg, mellomstore eller 1 stort egg
  • 200 g fetaost
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 150 g revet ost, mozzarella
  • 1 dl brødsmuler, sprøstekte
  • salt og kvernet pepper

Kaperstopping

  • 2 ss kapers, hakket
  • 4 stykker Marinerte artisjokker, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • friske urter, hakket persille og/eller gressløk
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær den smaleste enden av squashen (cirka 1/3) i tynne skiver. Riv resten av squashen på et rivjern og ha det over i en bolle så lenge.
Rens og skjær purren i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken.
Varm en god skvett olje i stekepannen. Bruk en panne som er cirka 22 cm i diameter. Fres purren myk og gyllen over middels høy varme, og tilsett hvitløk underveis.
Klem væsken godt ut av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenklede og press ut væsken. Ha squashen tilbake i bollen og tilsett purre, egg, smuldret feta, chili og sitronskall. Krydre lett med salt og pepper.
Hell blandingen over i pannen med purre. Vend squashskivene i litt olivenolje, salt og pepper.
Fordel skivene på toppen og dryss over mozzarella. Bak gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til kaperstoppingen. Dryss over kaperstopping og sprøstekte brødsmuler før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Skjær den smaleste enden av squashen (cirka 1/3) i tynne skiver. Riv resten av squashen på et rivjern og ha det over i en bolle så lenge.
Rens og skjær purren i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken.
Varm en god skvett olje i stekepannen. Bruk en panne som er cirka 22 cm i diameter. Fres purren myk og gyllen over middels høy varme, og tilsett hvitløk underveis.
Klem væsken godt ut av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenklede og press ut væsken. Ha squashen tilbake i bollen og tilsett purre, egg, smuldret feta, chili og sitronskall. Krydre lett med salt og pepper.
Hell blandingen over i pannen med purre. Vend squashskivene i litt olivenolje, salt og pepper.
Fordel skivene på toppen og dryss over mozzarella. Bak gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til kaperstoppingen. Dryss over kaperstopping og sprøstekte brødsmuler før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?