Til hovedinnhold

Grillet laks med pesto og asparges

40 min
15 varer
700
Grillet laks med pesto og asparges

Grillet laks med pesto og asparges er ikke noe nytt, men det er en veldig smakfull rett, som det er verdt å bli minnet på i ny og ne! Hvis du vil være helt sikker på at laksen ikke setter seg fast på grillen, kan du legge et dobbelt lag aluminiumsfolie under laksen. I tillegg til, eller istedenfor, asparges er det godt med grillet vårløk. En kremet potetsalat passer fint som ekstra tilbehør. Laksen kan pensles eller toppes med andre sauser som ramsløkpuré, sweet chilisaus eller bbq-saus for å nevne noe.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk benfri lakseside, mellomstor, med skinn
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
  • 1 klype tørket chili, knust
  • pepper
  • friske urter, eller spirer til pynt
  • 2 bunter asparges, grønn
  • olivenolje

Pesto

  • 1 bunt basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss parmesan, revet
  • 1 dl olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk benfri lakseside, mellomstor, med skinn
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
  • 1 klype tørket chili, knust
  • pepper
  • friske urter, eller spirer til pynt
  • 2 bunter asparges, grønn
  • olivenolje

Pesto

  • 1 bunt basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss pinjekjerner, ristede
  • 4 ss parmesan, revet
  • 1 dl olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Pesto

Plukk og evt. skyll basilikumbladene. Tørk dem på kjøkkenpapir.
Skrell og hakk hvitløken. Kjør basilikum, hvitløk og pinjekjerner med en stavmikser eller hurtigmikser.
Spe med olje, og bland til slutt inn osten. Smak til med salt og pepper.

Laks

Knus koriander, spisskummen, fennikel og salt i en morter. Krydre laksekjøttet med kryddersaltet. Dryss over knust chili og kvern over litt pepper.
Grill laksen over middels høy varme, med skinnsiden ned. Grill under lokk i cirka 15 minutter.
Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. Husk at laksen skal ha en rosa kjerne.
Server laksen toppet med pesto og grillet asparges.

Asparges

Fjern den nederste tørre delen på aspargesen. Tykke asparges kan evt skrelles fra midten og ned.
Gni aspargesen inn med noen dråper olje og grill raskt over høy varme til den er knapt mør, cirka 2 min. Dryss over en klype salt.
woman cooking

Bon appetit!

Pesto

Plukk og evt. skyll basilikumbladene. Tørk dem på kjøkkenpapir.
Skrell og hakk hvitløken. Kjør basilikum, hvitløk og pinjekjerner med en stavmikser eller hurtigmikser.
Spe med olje, og bland til slutt inn osten. Smak til med salt og pepper.

Laks

Knus koriander, spisskummen, fennikel og salt i en morter. Krydre laksekjøttet med kryddersaltet. Dryss over knust chili og kvern over litt pepper.
Grill laksen over middels høy varme, med skinnsiden ned. Grill under lokk i cirka 15 minutter.
Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. Husk at laksen skal ha en rosa kjerne.
Server laksen toppet med pesto og grillet asparges.

Asparges

Fjern den nederste tørre delen på aspargesen. Tykke asparges kan evt skrelles fra midten og ned.
Gni aspargesen inn med noen dråper olje og grill raskt over høy varme til den er knapt mør, cirka 2 min. Dryss over en klype salt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?