Til hovedinnhold

Børek med fetaost i langpanne

1 h
9 varer
861
Børek med fetaost i langpanne

Oppskriften på børek med fetaost er hentet fra Vidar Bergum sin kokebok «Aubergine & tahini», som omhandler tradisjonsrik hjemmelaget mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han står for øvrig bak den populære matbloggen «Et kjøkken i Istanbul».

Her er retten laget i en langpanne, og har du mer til overs, varmer du det bare opp ved å steke børeken noen minutter på lav varme i en non-stick-panne. Da blir den akkurat passe lunken inni, samtidig som utsiden blir sprø.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1 stk egg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl helmelk
  • 450 g filodeig, eller 3 store yufka
  • sesamfrø, eller svartfrø til å strø over

Fyll

  • 200 g fetaost
  • 50 g cheddar, smuldret eller raspet
  • 2 håndfull bladpersille, grovhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk egg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl helmelk
  • 450 g filodeig, eller 3 store yufka
  • sesamfrø, eller svartfrø til å strø over

Fyll

  • 200 g fetaost
  • 50 g cheddar, smuldret eller raspet
  • 2 håndfull bladpersille, grovhakket
Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Smør en ildfast form på ca. 34 x 24 cm godt med olivenolje, helt opp kantene.
Lag eggeblandingen ved å vispe sammen egg og olivenolje. Visp deretter inn yoghurt og melk. Sett til side.
Bland sammen ostene og sett til side.
Bruker du vanlig filodeig, bruk to og to sammen i doble lag. Dekk resten med et fuktet håndkle etter at du har tatt dem ut av pakken så de ikke tørker ut. Bruker du yufka, som er tykkere og større, riv av passe biter og bruk dem i enkle lag. Det er ikke nødvendig å dekke dem med fuktig håndkle.
Legg filodeig så det går utover kantene på formen. Ha over 1–2 ss av eggeblandingen og fordel godt. Du skal fukte filodeigen, ikke drukne den.
Skjær av alt som går mer enn 5 cm utover formen. Legg så avskjæret og et nytt lag filodeig på innsiden. Dette laget skal ikke gå opp eller over kantene. Det må gjerne bølge litt. Ha på litt mer væske og fortsett slik til du har brukt opp halvparten av filodeigen.
Fordel osteblandingen og bladpersillen over. Avslutt med lag på lag med filodeig og eggeblandingen til du har brukt opp all filodeigen.
Brett inn kantene på det aller første laget filodeig, akkurat som å lukke en pakke. Pensle litt fyll i brettene.
Hell over noen spiseskjeer ekstra av eggeblandingen på toppen og prikk flere steder med en gaffel. Dryss med svartfrø eller sesamfrø.
Stek midt i ovnen til gyllen, 30–40 minutter. Avkjøl og skjær opp i passe biter. Server lun eller lunken.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Smør en ildfast form på ca. 34 x 24 cm godt med olivenolje, helt opp kantene.
Lag eggeblandingen ved å vispe sammen egg og olivenolje. Visp deretter inn yoghurt og melk. Sett til side.
Bland sammen ostene og sett til side.
Bruker du vanlig filodeig, bruk to og to sammen i doble lag. Dekk resten med et fuktet håndkle etter at du har tatt dem ut av pakken så de ikke tørker ut. Bruker du yufka, som er tykkere og større, riv av passe biter og bruk dem i enkle lag. Det er ikke nødvendig å dekke dem med fuktig håndkle.
Legg filodeig så det går utover kantene på formen. Ha over 1–2 ss av eggeblandingen og fordel godt. Du skal fukte filodeigen, ikke drukne den.
Skjær av alt som går mer enn 5 cm utover formen. Legg så avskjæret og et nytt lag filodeig på innsiden. Dette laget skal ikke gå opp eller over kantene. Det må gjerne bølge litt. Ha på litt mer væske og fortsett slik til du har brukt opp halvparten av filodeigen.
Fordel osteblandingen og bladpersillen over. Avslutt med lag på lag med filodeig og eggeblandingen til du har brukt opp all filodeigen.
Brett inn kantene på det aller første laget filodeig, akkurat som å lukke en pakke. Pensle litt fyll i brettene.
Hell over noen spiseskjeer ekstra av eggeblandingen på toppen og prikk flere steder med en gaffel. Dryss med svartfrø eller sesamfrø.
Stek midt i ovnen til gyllen, 30–40 minutter. Avkjøl og skjær opp i passe biter. Server lun eller lunken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?