Til hovedinnhold

Piña Colada Cheesecake Bars

8 h
14 varer
647
Piña Colada Cheesecake Bars

Hola! Dette er en tropisk drøm av en kake!

Kaken er oppkalt etter den populære drinken Piña colada, som inneholder ananasjuice, rom og kokosmelk. Denne kaken er helt alkoholfri, men har den samme gode smaken av ananas og kokos.

Kaken består av bakt, kremete ostekake som lages med kokosmelk og kokos. Kaken dekkes med hjemmelaget ananaskrem og pisket fløtekrem. På toppen pyntes kaken med kokosflak og røde maraschino-kirsebær.

Start gjerne dagen i forveien ved å lage klar ostekaken og ananaskremen.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Kjeksbunn

  • 400 g digestive-kjeks
  • 1 dl sukker
  • 150 g smør

Ostekakefyll

  • 800 g kremost
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljepasta
  • 3 dl kokos

Ananaskrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl ananasjuice
  • 300 g smør

Fløtekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 1.5 dl kokosflak
  • 1.5 dl maraschino-kirsebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 400 g digestive-kjeks
  • 1 dl sukker
  • 150 g smør

Ostekakefyll

  • 800 g kremost
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljepasta
  • 3 dl kokos

Ananaskrem

  • 6 stk eggeplomme
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl ananasjuice
  • 300 g smør

Fløtekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 1.5 dl kokosflak
  • 1.5 dl maraschino-kirsebær
Knus kjeksen. Bland smulene med sukker og smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og klem den utover i et jevnt lag. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 15 minutter.
Ha kremosten i en bolle og pisk den jevn. Tilsett eggene, sukker, kokosmelk og vaniljepasta og rør dette godt sammen. Vend inn kokos til slutt. Hell fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time. Slå varmen av ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i romtemperatur. Sett deretter kaken i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, og gjerne over natten, slik at den blir helt fast i konsistensen.
Til ananaskremen has eggeplommer, sukker og ananasjuice i en kjele. Visp blandingen sammen. Varm opp blandingen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Ananaskremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
På serveringsdagen løftes ostekaken ut av formen og flyttes over på et fat. Bre over ananaskremen. Pisk kremfløte og melis til en luftig krem og fordel kremen over ananaskremen. Dryss over kokosflak og pynt med maraschino-kirsebær.
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Del kaken i firkanter ved servering.
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Del kaken i firkanter ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen. Bland smulene med sukker og smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og klem den utover i et jevnt lag. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 15 minutter.
Ha kremosten i en bolle og pisk den jevn. Tilsett eggene, sukker, kokosmelk og vaniljepasta og rør dette godt sammen. Vend inn kokos til slutt. Hell fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time. Slå varmen av ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i romtemperatur. Sett deretter kaken i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, og gjerne over natten, slik at den blir helt fast i konsistensen.
Til ananaskremen has eggeplommer, sukker og ananasjuice i en kjele. Visp blandingen sammen. Varm opp blandingen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Ananaskremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
På serveringsdagen løftes ostekaken ut av formen og flyttes over på et fat. Bre over ananaskremen. Pisk kremfløte og melis til en luftig krem og fordel kremen over ananaskremen. Dryss over kokosflak og pynt med maraschino-kirsebær.
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Del kaken i firkanter ved servering.
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Del kaken i firkanter ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?