Til hovedinnhold

Hvit sjokoladekrem med yoghurt

30 min
6 varer
361
Hvit sjokoladekrem med yoghurt
Johanna Siring, Godt.no/VG

Hvit sjokoladekrem med yoghurt tar cirka 30 min å lage, men den bør stå minst 4 timer i kjøleskapet før den blir servert. Bruk tykk gresk eller tyrkisk yoghurt naturelle med cirka 10 % fett, eller bytt yoghurten ut med creme fraiche eller rømme. Server kremen med en enkel saus av moste bringebær som du smaker til med sukker og gnir gjennom en sikt. Kremen kan også toppes med andre bær eller frukt om ønskelig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 150 g hvit sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 dl gresk yoghurt, naturelle
  • 1 stk egg, stort
  • bringebær
  • Røde syreblader, og/eller sitrontimian til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g hvit sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 dl gresk yoghurt, naturelle
  • 1 stk egg, stort
  • bringebær
  • Røde syreblader, og/eller sitrontimian til pynt (kan sløyfes)
Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. Husk at hvit sjokolade ikke tåler så godt høy varme og lett klumper seg hvis temperaturen blir for høy.
Visp fløte og yoghurt til tykk krem. Visp egget ordentlig luftig.
Visp forsiktig inn den smeltede sjokoladen, litt etter litt. Vend til slutt inn kremen og fordel blandingen i passende glass.
La kremen stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller til den har stivnet.
Fyll på med bær før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. Husk at hvit sjokolade ikke tåler så godt høy varme og lett klumper seg hvis temperaturen blir for høy.
Visp fløte og yoghurt til tykk krem. Visp egget ordentlig luftig.
Visp forsiktig inn den smeltede sjokoladen, litt etter litt. Vend til slutt inn kremen og fordel blandingen i passende glass.
La kremen stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller til den har stivnet.
Fyll på med bær før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?