Til hovedinnhold

Brownies med bringebær

1 h
10 varer
560
Brownies med bringebær
Johanna Siring, Godt.no/VG

Brownies med bringebær er en mørk, saftig og seig brownies under et teppe av friske bær.

Brownies med bringebær kan gjerne spises med det samme, men den blir ekstra seig og god hvis den får stå natten over i kjøleskapet.

Server gjerne med ekstra bringebærsaus og vaniljeis.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 300 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, store
  • 200 g mel
  • 2 ss kakaopulver

Glasur og topping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør, delt i små terninger
  • 1 - 2 kurv bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, store
  • 200 g mel
  • 2 ss kakaopulver

Glasur og topping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør, delt i små terninger
  • 1 - 2 kurv bringebær
Kle en rund form med bakepapir i bunnen og langs kanten.
Varm ovnen til 170 grader.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og smelt inn 200 g sjokolade.
Visp egg, brunt sukker og sukker sammen i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig, men ikke eggedosis.
Sikt sammen vaniljesukker, mel og kakao. Rør sjokoladesmøret inn i eggeblandingen og tilsett det tørre.
Rør deigen raskt sammen til den blir glatt og jevn.
Hell røren over i kakeformen, dryss over resten av sjokoladen og stek browniesen midt i ovnen i cirka 35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
Tilsett smøret og la det stå et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott fra midten av bollen. Rør til all sjokoladen har smeltet og sjokoladeblandingen er tykk, blank og elastisk.
Bre sjokoladen over den delvis eller helt avkjølte kaken. La kaken få stå i kjøleskapet eller i romtemperatur til glasuren har stivnet.
Pynt med bringebær før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en rund form med bakepapir i bunnen og langs kanten.
Varm ovnen til 170 grader.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og smelt inn 200 g sjokolade.
Visp egg, brunt sukker og sukker sammen i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig, men ikke eggedosis.
Sikt sammen vaniljesukker, mel og kakao. Rør sjokoladesmøret inn i eggeblandingen og tilsett det tørre.
Rør deigen raskt sammen til den blir glatt og jevn.
Hell røren over i kakeformen, dryss over resten av sjokoladen og stek browniesen midt i ovnen i cirka 35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
Tilsett smøret og la det stå et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott fra midten av bollen. Rør til all sjokoladen har smeltet og sjokoladeblandingen er tykk, blank og elastisk.
Bre sjokoladen over den delvis eller helt avkjølte kaken. La kaken få stå i kjøleskapet eller i romtemperatur til glasuren har stivnet.
Pynt med bringebær før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?