Til hovedinnhold

Minipaier

2 h 15 min
12 varer
195
Minipaier

Lag minipaier til middag, lunsj eller sommerfesten! Paiene kan du fylle med hva du vil, men dette kan være noen gode kombinasjoner:

- Ost og skinke

- Salsiccia eller annen pølse, brokkoli og cheddar

- Sprøstekt bacon, purre og cheddar

- Soltørkede tomater, oliven og feta

Mini-brokkolibuketter, purre og vårløk kan gjerne stekes raskt i stekepannen med litt olje før du har de over i paibunnen.

Server paiene med en crème fraîche-dressing. Smak crème fraîche til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper. Tilsett gjerne hakkede friske urter som gressløk, kjørvel, basilikum, estragon eller persille.

Denne oppskriften gir 6-8 paiformer, cirka 10-12 cm i diameter.

Ingredienser

4
porsjoner

Paideig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g mel
  • 0.75 dl vann, kaldt

Eggestand

  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 4 stykker egg, mellomstore/store
  • salt
  • pepper

Forslag til fyll

  • ost, og skinke
  • Salsiccia, og brokkoli og mozzarella
  • sprøstekt bacon, og purre og cheddar
  • soltørkede tomater, og oliven og feta

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Paideig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g mel
  • 0.75 dl vann, kaldt

Eggestand

  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 4 stykker egg, mellomstore/store
  • salt
  • pepper

Forslag til fyll

  • ost, og skinke
  • Salsiccia, og brokkoli og mozzarella
  • sprøstekt bacon, og purre og cheddar
  • soltørkede tomater, og oliven og feta
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett vann og kjør deigen til den akkurat samler seg. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Alternativt kan du skjære kaldt smør i små terninger og smuldre det raskt sammen med melet. Tydelige smørklumper er bare fint. Tilsett vann, og arbeid deigen raskt sammen til den akkurat har samlet seg. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet en times tid før bruk.
Kjevl ut og kle formene med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kantene. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnene med en gaffel og la de hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. Forstek paibunnene ved 200 grader i cirka 20 minutter. For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 15-20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Fordel ost og ønsket fyll i paibunnene. Visp sammen fløte, melk og egg. Krydre lett med salt og pepper og fyll opp bunnene med eggeblandingen.
Stek paiene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, eller til fyllet har satt seg.
woman cooking

Bon appetit!

Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett vann og kjør deigen til den akkurat samler seg. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Alternativt kan du skjære kaldt smør i små terninger og smuldre det raskt sammen med melet. Tydelige smørklumper er bare fint. Tilsett vann, og arbeid deigen raskt sammen til den akkurat har samlet seg. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet en times tid før bruk.
Kjevl ut og kle formene med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kantene. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnene med en gaffel og la de hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. Forstek paibunnene ved 200 grader i cirka 20 minutter. For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 15-20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Fordel ost og ønsket fyll i paibunnene. Visp sammen fløte, melk og egg. Krydre lett med salt og pepper og fyll opp bunnene med eggeblandingen.
Stek paiene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, eller til fyllet har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?