Til hovedinnhold

Aspargespai med vårløk og parmesan

2 h 30 min
11 varer
533
Aspargespai med vårløk og parmesan

Prøv aspargespai med vårløk og parmesan! Dette er en spennende og smakfull måte å bruke de nydelige aspargesene på.

Denne oppskriften krever en paiform med løs bunn, 24- 26 cm i diameter. La gjerne paien få hvile en halvtimes tid etter steking.

Du kan godt erstatte 100 g av osten med blåskimmelost, fetaost eller chevre, eller bruk en blanding av flere typer ost og rester du har liggende i kjøleskapet. Vårløk kan erstattes med purre, spinat eller små brokkolibuketter. Hakkede friske urter kan også blandes i fyllet.

Ingredienser

6
porsjoner

Paideig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g mel
  • 50 g parmesan, revet
  • 0.75 dl vann, kaldt

Fyll

  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 stykker egg, mellomstore/store
  • 150 g ost, mozzarella, jarlsberg, cheddar
  • 80 g parmesan, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g mel
  • 50 g parmesan, revet
  • 0.75 dl vann, kaldt

Fyll

  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 stykker egg, mellomstore/store
  • 150 g ost, mozzarella, jarlsberg, cheddar
  • 80 g parmesan, revet
  • salt
  • pepper
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett parmesan og vann, og kjør deigen til den akkurat samler seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten, skjær vekk det overflødige.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten, skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid.
Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Snitt eller grovhakk vårløken. Skjær av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned og evt deles i to på langs.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor, varm stekepanne med litt olivenolje. Krydre med en klype salt og løft alt over på en tallerken så lenge.
Fres vårløken lett i stekepannen og ha den over i paibunnen sammen med ost, som er revet eller skåret i små biter, og asparges.
Fres vårløken lett i stekepannen og ha den over i paibunnen sammen med ost, som er revet eller skåret i små biter, og asparges.
Visp sammen crème fraiche og egg. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paibunnen og dryss over parmesanen.
Stek paien ved 180 grader i cirka 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
woman cooking

Bon appetit!

Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett parmesan og vann, og kjør deigen til den akkurat samler seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten, skjær vekk det overflødige.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten, skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid.
Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Snitt eller grovhakk vårløken. Skjær av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned og evt deles i to på langs.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor, varm stekepanne med litt olivenolje. Krydre med en klype salt og løft alt over på en tallerken så lenge.
Fres vårløken lett i stekepannen og ha den over i paibunnen sammen med ost, som er revet eller skåret i små biter, og asparges.
Fres vårløken lett i stekepannen og ha den over i paibunnen sammen med ost, som er revet eller skåret i små biter, og asparges.
Visp sammen crème fraiche og egg. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paibunnen og dryss over parmesanen.
Stek paien ved 180 grader i cirka 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?