Til hovedinnhold

Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt

2 h
16 varer
285
Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt

Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er en rustikk jordbærterte. Kremen på toppen er blandet med yoghurt naturell og brunt sukker, noe som gir den en ekstra friskhet og mild karamelltone.

Både mørdeigen og fyllet kan lages god tid i forveien, men jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er aller best når den fortsatt er litt lun ved servering. For ekstra friskhet, kan du tilsette 2 ss sitronsaft i fyllet.

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 170 g smør, kaldt, oppskåret i små terninger
  • 2 ts sitronsaft, eller eplesidereddik
  • 80 ml vann, kaldt

Fyll

  • 80 g hvit sjokolade
  • 70 g smør, kaldt, skåret i små terninger
  • 50 g sukker
  • 150 g mandler, malte, eller mandelmel
  • 1.5 ss mel
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts ekte vaniljesukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ss demerarasukker, eller perlesukker

Topping

  • 2 dl yogurt, naturell, tykk gresk type
  • 2 dl fløte
  • 3 ss brunt sukker
  • 500 g jordbær
  • 4 ss granateplekjerner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 170 g smør, kaldt, oppskåret i små terninger
  • 2 ts sitronsaft, eller eplesidereddik
  • 80 ml vann, kaldt

Fyll

  • 80 g hvit sjokolade
  • 70 g smør, kaldt, skåret i små terninger
  • 50 g sukker
  • 150 g mandler, malte, eller mandelmel
  • 1.5 ss mel
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts ekte vaniljesukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ss demerarasukker, eller perlesukker

Topping

  • 2 dl yogurt, naturell, tykk gresk type
  • 2 dl fløte
  • 3 ss brunt sukker
  • 500 g jordbær
  • 4 ss granateplekjerner

Mørdeig

Bland mel og sukker til mørdeigen i en bolle. Tilsett smøret og gni det raskt inn i melet med fingertuppene. Smøret skal ikke bli finfordelt, og det skal være tydelige små smørklumper.
Bland mel og sukker til mørdeigen i en bolle. Tilsett smøret og gni det raskt inn i melet med fingertuppene.  Smøret skal ikke bli finfordelt, og det skal være tydelige små smørklumper.
Tilsett sitronsaft og vann. Kna deigen raskt sammen til den akkurat har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den ligge minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl mørdeigen ut på et lett melet bakebord. Fasongen kan være rund, oval eller rektangulær, men tykkelsen bør være omtrent 3 mm tykk. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.
Kjevl mørdeigen ut på et lett melet bakebord. Fasongen kan være rund, oval eller rektangulær, men tykkelsen bør være omtrent 3 mm tykk. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.

Fyll

Hakk sjokoladen til fyllet og bland sjokoladen sammen med smør, sukker og mandelmel i en bolle. Gni det godt sammen med fingertuppene.
Tilsett mel, 1 egg og vanilje og rør alt raskt sammen.

Sett sammen

Bre fyllet jevnt utover leiven, men spar de siste 5-6 cm langs med kanten.
Bre fyllet jevnt utover leiven, men spar de siste 5-6 cm langs med kanten.
Brett kantene inn over fyllet slik at kanten er tett. La terten hvile i kjøleskapet i 20 min.
Varm ovnen til 200 grader. Visp sammen det siste egget og pensle kantene med sammenvispet egg. Dryss over demerarasukker eller perlesukker og stek terten midt i ovnen i cirka 30 min eller til deigen er stekt og overflaten er gyllen. La terten få avkjøle seg til den er lun.
Varm ovnen til 200 grader. Visp sammen det siste egget og pensle kantene med sammenvispet egg. Dryss over demerarasukker eller perlesukker og stek terten midt i ovnen i cirka 30 min eller til deigen er stekt og overflaten er gyllen. La terten få avkjøle seg til den er lun.
Rens bærene og del dem i passende biter. Visp yoghurt, fløte og sukker sammen til myk krem. Bre kremen over terten og dryss over bær og granateplekjerner. Topp eventuelt med spiselige blomster og et dryss med brunt sukker.
Rens bærene og del dem i passende biter. Visp yoghurt, fløte og sukker sammen til myk krem. Bre kremen over terten og dryss over bær og granateplekjerner. Topp eventuelt med spiselige blomster og et dryss med brunt sukker.
woman cooking

Bon appetit!

Mørdeig

Bland mel og sukker til mørdeigen i en bolle. Tilsett smøret og gni det raskt inn i melet med fingertuppene. Smøret skal ikke bli finfordelt, og det skal være tydelige små smørklumper.
Bland mel og sukker til mørdeigen i en bolle. Tilsett smøret og gni det raskt inn i melet med fingertuppene.  Smøret skal ikke bli finfordelt, og det skal være tydelige små smørklumper.
Tilsett sitronsaft og vann. Kna deigen raskt sammen til den akkurat har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den ligge minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl mørdeigen ut på et lett melet bakebord. Fasongen kan være rund, oval eller rektangulær, men tykkelsen bør være omtrent 3 mm tykk. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.
Kjevl mørdeigen ut på et lett melet bakebord. Fasongen kan være rund, oval eller rektangulær, men tykkelsen bør være omtrent 3 mm tykk. Løft leiven over på et stekebrett med bakepapir.

Fyll

Hakk sjokoladen til fyllet og bland sjokoladen sammen med smør, sukker og mandelmel i en bolle. Gni det godt sammen med fingertuppene.
Tilsett mel, 1 egg og vanilje og rør alt raskt sammen.

Sett sammen

Bre fyllet jevnt utover leiven, men spar de siste 5-6 cm langs med kanten.
Bre fyllet jevnt utover leiven, men spar de siste 5-6 cm langs med kanten.
Brett kantene inn over fyllet slik at kanten er tett. La terten hvile i kjøleskapet i 20 min.
Varm ovnen til 200 grader. Visp sammen det siste egget og pensle kantene med sammenvispet egg. Dryss over demerarasukker eller perlesukker og stek terten midt i ovnen i cirka 30 min eller til deigen er stekt og overflaten er gyllen. La terten få avkjøle seg til den er lun.
Varm ovnen til 200 grader. Visp sammen det siste egget og pensle kantene med sammenvispet egg. Dryss over demerarasukker eller perlesukker og stek terten midt i ovnen i cirka 30 min eller til deigen er stekt og overflaten er gyllen. La terten få avkjøle seg til den er lun.
Rens bærene og del dem i passende biter. Visp yoghurt, fløte og sukker sammen til myk krem. Bre kremen over terten og dryss over bær og granateplekjerner. Topp eventuelt med spiselige blomster og et dryss med brunt sukker.
Rens bærene og del dem i passende biter. Visp yoghurt, fløte og sukker sammen til myk krem. Bre kremen over terten og dryss over bær og granateplekjerner. Topp eventuelt med spiselige blomster og et dryss med brunt sukker.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?