Til hovedinnhold

Lakseruller med hjemmebakte lefser og kremost

1 h
13 varer
474
Lakseruller med kremost

Hjemmebakte lefser gjør disse lakserullene ekstra gode. De tåler et opphold i sekken hvis du for eksempel skal ta dem med på tur eller i parken, og egner seg også ypperlig som tapas. Med ferdige tortillalefser eller lefser tar tilberedningen kun noen få minutter, men hvis du baker lefsene selv, kommer du ikke til å angre på det! Disse kan lages som både wraps og som klassiske lefseruller. Fyll flere lefser når du først er i gang, eller pakk de som blir til overs godt inn til senere bruk. De kan også fryses. Ramsløk er nydelig sammen med røkt laks eller ørret, så bland gjerne litt hakket ramsløk eller ramsløkpuré sammen med kremosten.

Lefseoppskriften gir 12-14 lefser.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g røkelaks
  • 200 g kremost naturell
  • 1 stk rødløk
  • 3 ss gressløk, og/eller dill/basilikum, hakket
  • 4 blad crispisalat
  • 0.5 stk agurk
  • spirer, kan sløyfes
  • pepper

Lefser

  • 7.5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl vann
  • 3 ss nøytral olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g røkelaks
  • 200 g kremost naturell
  • 1 stk rødløk
  • 3 ss gressløk, og/eller dill/basilikum, hakket
  • 4 blad crispisalat
  • 0.5 stk agurk
  • spirer, kan sløyfes
  • pepper

Lefser

  • 7.5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl vann
  • 3 ss nøytral olje

Lefser

Bland mel, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig sammen. Øk hastigheten og elt deigen kraftig i 3 minutter til den blir helt glatt og smidig.
Del og rull deigen ut til 12-14 like store boller. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i cirka 20 min.
Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de til tynne leiver, cirka 20-22 cm i diameter. Unngå å bruke mel under utkjevling, bruk heller litt olje hvis nødvendig.
Stek lefsene i en tørr stekepanne over høy varme. Det går fort, 40 sekunder på hver side holder.
Dekk til de ferdigstekte lefsene løst til med et kjøkkenhåndkle så de holder seg myke.
Rør kremosten sammen med finhakket rødløk og urter.

Slik lager du wraps og lakseruller:

Lag wraps slik: Fordel osten på fire lefser, legg på salat, laks i tynne skiver, agurk i skiver og spirer. Kvern over litt pepper og rull lefsene stramt sammen. Pakk dem inn i matpapir eller folie hvis du skal ta dem med på piknik.
Lag lakseruller slik: Fordel fyllet på lefsene. Pass på at du fyller med mindre på hver lefse enn hvis du skal lage wraps, siden rullene skal være mindre. Del dem i små skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Lefser

Bland mel, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig sammen. Øk hastigheten og elt deigen kraftig i 3 minutter til den blir helt glatt og smidig.
Del og rull deigen ut til 12-14 like store boller. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i cirka 20 min.
Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de til tynne leiver, cirka 20-22 cm i diameter. Unngå å bruke mel under utkjevling, bruk heller litt olje hvis nødvendig.
Stek lefsene i en tørr stekepanne over høy varme. Det går fort, 40 sekunder på hver side holder.
Dekk til de ferdigstekte lefsene løst til med et kjøkkenhåndkle så de holder seg myke.
Rør kremosten sammen med finhakket rødløk og urter.

Slik lager du wraps og lakseruller:

Lag wraps slik: Fordel osten på fire lefser, legg på salat, laks i tynne skiver, agurk i skiver og spirer. Kvern over litt pepper og rull lefsene stramt sammen. Pakk dem inn i matpapir eller folie hvis du skal ta dem med på piknik.
Lag lakseruller slik: Fordel fyllet på lefsene. Pass på at du fyller med mindre på hver lefse enn hvis du skal lage wraps, siden rullene skal være mindre. Del dem i små skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?