Til hovedinnhold

Gratinerte kjøttboller i brioche

1 h
17 varer
472
Gratinerte kjøttboller i brioche

Prøv denne herlig krysningen av gratinerte kjøttboller, burger og sandwich. Kjøttbollene serveres i brioche og toppes med tykk tomatsaus og mozzarella. Små sammensatte brioche sliders-brød passer helt perfekt her, eventuelt kan du bruke andre sliders-brød eller små rundstykker. Ha gjerne litt ekstra hvitløk i pannen før du tilsetter de knuste tomatene. Ha eventuelt også litt mer olje i så hvitløken freses blank og saftig.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, middels stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl briochesmuler
  • 80 g parmesan, revet
  • 2 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 klype tørket chili
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 200 g mozzarella, revet
  • 12 stykker briochebrød, burgerbrød/sliders
  • basilikum, og/eller persille
  • olivenolje, mild, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, middels stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl briochesmuler
  • 80 g parmesan, revet
  • 2 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 klype tørket chili
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 200 g mozzarella, revet
  • 12 stykker briochebrød, burgerbrød/sliders
  • basilikum, og/eller persille
  • olivenolje, mild, til steking
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Skjær ut en fordypning i hvert brød. Bruk det brødet du fjerner og smuldre det til smuler. Bland smulene med melken og la det svelle noen minutter.
Bland det oppbløtte brødet og melken i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille.
Krydre godt med salt og pepper, og rør deigen jevn og seig.
Trill ut 12 like store boller, med rene, våte hender. Brun kjøttbollene i en stor stekepanne.
Løft bollene ut av pannen og ha tomatene over i pannen. Ikke vask pannen først. Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10-15 minutter.
Varm ovnen til 215 grader. Legg brødene over på et stekebrett eller lignende, og legg en kjøttbolle ned i hver fordypning.
Topp med tykk tomatsaus og revet mozzarella. Stek det hele midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.
Dryss over litt ekstra basilikum eller bladpersille.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Skjær ut en fordypning i hvert brød. Bruk det brødet du fjerner og smuldre det til smuler. Bland smulene med melken og la det svelle noen minutter.
Bland det oppbløtte brødet og melken i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille.
Krydre godt med salt og pepper, og rør deigen jevn og seig.
Trill ut 12 like store boller, med rene, våte hender. Brun kjøttbollene i en stor stekepanne.
Løft bollene ut av pannen og ha tomatene over i pannen. Ikke vask pannen først. Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10-15 minutter.
Varm ovnen til 215 grader. Legg brødene over på et stekebrett eller lignende, og legg en kjøttbolle ned i hver fordypning.
Topp med tykk tomatsaus og revet mozzarella. Stek det hele midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.
Dryss over litt ekstra basilikum eller bladpersille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?