Til hovedinnhold

Taco med fritert torsk

45 min
21 varer
257
Taco med fritert torsk

I denne tacoretten får du sprø biter av fritert tosk, kålsalat med asiatiske smaker og en god chilimajones servert i tortillabrød toppet med avokado, feta og koriander. Dette er den svenske matprofilen Filip Poon sin vri på fisketaco.

Ingredienser

4
porsjoner

Fisk

  • 500 - 600 g torsk, delt i mindre biter
  • 2 l vann
  • 2 ss havsalt

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik, 12%
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann

Kålsalat

  • 200 g rødkål, strimlet
  • 2 stykker lime
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • salt

Chilimajones

  • 2 dl majones
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss srirachasaus
  • 1.5 ss kimchi

Fritering

  • 1.5 dl mel
  • 2 stykker egg
  • 2 dl brødsmuler, eller panko

Til servering

  • 8 stykker tortillalefse, små
  • 4 stykker avokado, i terninger
  • 1 bunt koriander
  • 150 g fetaost, smuldret

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Fisk

  • 500 - 600 g torsk, delt i mindre biter
  • 2 l vann
  • 2 ss havsalt

Syltet rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik, 12%
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann

Kålsalat

  • 200 g rødkål, strimlet
  • 2 stykker lime
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sesamolje
  • salt

Chilimajones

  • 2 dl majones
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss srirachasaus
  • 1.5 ss kimchi

Fritering

  • 1.5 dl mel
  • 2 stykker egg
  • 2 dl brødsmuler, eller panko

Til servering

  • 8 stykker tortillalefse, små
  • 4 stykker avokado, i terninger
  • 1 bunt koriander
  • 150 g fetaost, smuldret
Løs opp salt i vannet ved å røre rundt. Legg så fiskebitene i saltlaken og la den trekke i 30 minutter.
Bland eddik, sukker og vann til sukkeret har blitt løst opp. Legg i den oppkuttede rødløken.
Skjær rødkålen i strimler. Ha i limejuice, salt, sesamolje og rapsolje.
Bland ingrediensene til chilimajonesen.
Hell vannet av fisken og tørk den med håndpapir.
Legg opp mel, vispet egg med en skvett vann og brødsmuler eller panko på hver sin tallerken. Del fisken i mindre biter og paner først i melet, så i egget og til slutt i pankoen.
Friter så fisken i olje på 175-180 grader til den blir gyllenbrun, cirka 2-3 minutter.
Fyll tortillalefsene med rødkål, koriander, avokado, fisk, chilimajones, syltet rødløk og fetaost.
woman cooking

Bon appetit!

Løs opp salt i vannet ved å røre rundt. Legg så fiskebitene i saltlaken og la den trekke i 30 minutter.
Bland eddik, sukker og vann til sukkeret har blitt løst opp. Legg i den oppkuttede rødløken.
Skjær rødkålen i strimler. Ha i limejuice, salt, sesamolje og rapsolje.
Bland ingrediensene til chilimajonesen.
Hell vannet av fisken og tørk den med håndpapir.
Legg opp mel, vispet egg med en skvett vann og brødsmuler eller panko på hver sin tallerken. Del fisken i mindre biter og paner først i melet, så i egget og til slutt i pankoen.
Friter så fisken i olje på 175-180 grader til den blir gyllenbrun, cirka 2-3 minutter.
Fyll tortillalefsene med rødkål, koriander, avokado, fisk, chilimajones, syltet rødløk og fetaost.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?