Til hovedinnhold

Rabarbramuffins med frosting

1 h
11 varer
428
Rabarbramuffins med frosting
Kristine Ilstad - Det søte liv

Rabarbramuffins med frosting er nydelige, saftige muffins med rabarbra. Rabarbra smaker friskt og sommerlig, og er derfor populær å bruke i kaker og bakst. Muffinsene er toppet med en herlig frosting laget av ostekrem som er tilsatt litt tykt jordbærsyltetøy. Syltetøyet gir vakker, lyserosa farge på frostingen og deilig smak. Oppskriften gir ca. 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

24
porsjoner

Rabarbramuffins

  • 100 g smør
  • 5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 2.5 dl kefir
  • 2 ts natron
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl rabarbra, små biter

Frosting

  • 250 g smør
  • 5 dl melis
  • 500 g kremost
  • 1.5 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 24 bit rabarbra, små
  • 12 stk jordbær, små

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Rabarbramuffins

  • 100 g smør
  • 5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 2.5 dl kefir
  • 2 ts natron
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl rabarbra, små biter

Frosting

  • 250 g smør
  • 5 dl melis
  • 500 g kremost
  • 1.5 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 24 bit rabarbra, små
  • 12 stk jordbær, små
Pisk sammen romtemperert smør, sukker og egg til en luftig smørkrem. Rør inn kefir og natron.
Bland 1 dl av hvetemelet med rabarbrabitene. Dette forhindrer at rabarbrabitene synker til bunns i muffinsene under stekingen.
Bland resterende 4 dl hvetemel i smørkremen og rør deigen raskt sammen. Vend til slutt inn rabrabrabitene og melet du har blandet dem med.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle med rabarbradeigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Til frostingen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn kremosten. Vend så forsiktig inn tykt jordbærsyltetøy, litt om gangen. Det er viktig at du ikke blander inn mer jordbærsyltetøy enn at frostingen forblir tykk nok til at den holder fasongen ved sprøyting.
Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt den ut i vakre topper på de avkjølte rabarbramuffinsene. Pynt med små biter av rabarbra og halve jordbær.
Oppbevar muffinsene kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk sammen romtemperert smør, sukker og egg til en luftig smørkrem. Rør inn kefir og natron.
Bland 1 dl av hvetemelet med rabarbrabitene. Dette forhindrer at rabarbrabitene synker til bunns i muffinsene under stekingen.
Bland resterende 4 dl hvetemel i smørkremen og rør deigen raskt sammen. Vend til slutt inn rabrabrabitene og melet du har blandet dem med.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle med rabarbradeigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Til frostingen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn kremosten. Vend så forsiktig inn tykt jordbærsyltetøy, litt om gangen. Det er viktig at du ikke blander inn mer jordbærsyltetøy enn at frostingen forblir tykk nok til at den holder fasongen ved sprøyting.
Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt den ut i vakre topper på de avkjølte rabarbramuffinsene. Pynt med små biter av rabarbra og halve jordbær.
Oppbevar muffinsene kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?