Til hovedinnhold

Svinefilet marinert med kinesisk BBQ-saus

1 h
15 varer
961
Svinefilet marinert med kinesisk BBQ-saus
Johanna Siring

Indrefilet av svin er en annen favoritt hos mange. Char siu, også kjent som kinesisk BBQ-marinade, gjør at det marinerte svinekjøttet glinser, blir velsmakende og eksotisk. Retten kan gjerne lages på grillen, men husk at dette magert kjøtt som ikke bør utsettes for overdreven lang grilltid.

Tips! Fordi det er mye sukker i marinaden må du være ekstra påpasselig med temperaturen på grillen. Sukker svir seg fort – og det ønsker vi ikke. Stekeskorpen skal bli karamellisert, ikke brent. Indrefilet kan byttes ut med tykke skiver svinenakke, men husk at svinenakken trenger litt lenger tid på grillen (også avhengig av tykkelsen på skivene).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg svinefilet
  • 600 g brokkolini, eller brokkoli
  • nøytral olje
  • sesamolje
  • sesamfrø
  • salt
  • ris, nudler eller potetsalat til servering

Marinade

  • 0.5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 0.25 ts hvit pepper, malt
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss riseddik, eller balsamico
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 stk hvitløksfedd, revet
  • konditorfarge, rød, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg svinefilet
  • 600 g brokkolini, eller brokkoli
  • nøytral olje
  • sesamolje
  • sesamfrø
  • salt
  • ris, nudler eller potetsalat til servering

Marinade

  • 0.5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 0.25 ts hvit pepper, malt
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss riseddik, eller balsamico
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 stk hvitløksfedd, revet
  • konditorfarge, rød, kan sløyfes

Slik lager du marinert svinefilet à la Char siu

Fjern den tykke senen på fileten. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Bland kjøttet med marinaden (bruk gjerne en passende «brødpose» og klem ut mest mulig luft før du knyter den igjen) og la det marinere natten over.
Ta kjøttet opp av marinaden. Hell marinaden over i en kasserolle, kok opp og la det småkoke til marinaden har tyknet.
Grill kjøttet over middels høy varme (indirekte varme) i cirka 20 minutter (kjernetemperatur 62-65 grader). Snu kjøttet ofte og la det hvile i cirka 10 minutter før servering. Pensle kjøttet med resten av marinaden og skjær det i saftige skiver.
Rens brokkolinien (fjern den nederste centimeteren på stilken hvis den virker litt tørr). Bruker du brokkoli så skreller du stilken og deler brokkolien i passende buketter.
Pensle med litt olje og grill brokkolini/brokkoli over høy varme i et minutts tid. vend den grillede brokkolien med noen dråper sesamolje, sesamfrø og en klype flaksalt.
woman cooking

Bon appetit!

Slik lager du marinert svinefilet à la Char siu

Fjern den tykke senen på fileten. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Bland kjøttet med marinaden (bruk gjerne en passende «brødpose» og klem ut mest mulig luft før du knyter den igjen) og la det marinere natten over.
Ta kjøttet opp av marinaden. Hell marinaden over i en kasserolle, kok opp og la det småkoke til marinaden har tyknet.
Grill kjøttet over middels høy varme (indirekte varme) i cirka 20 minutter (kjernetemperatur 62-65 grader). Snu kjøttet ofte og la det hvile i cirka 10 minutter før servering. Pensle kjøttet med resten av marinaden og skjær det i saftige skiver.
Rens brokkolinien (fjern den nederste centimeteren på stilken hvis den virker litt tørr). Bruker du brokkoli så skreller du stilken og deler brokkolien i passende buketter.
Pensle med litt olje og grill brokkolini/brokkoli over høy varme i et minutts tid. vend den grillede brokkolien med noen dråper sesamolje, sesamfrø og en klype flaksalt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?