Til hovedinnhold

Svinenakke med grillet maissalat

1 h
20 varer
876
Tykke skiver av svinenakke med grillet maissalat
Johanna Siring

Tykke skiver av svinenakke er både supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen. Ikke er det spesielt tidkrevende heller, men god tid til marinering kan vi gjerne unne oss, og den prosessen kan du med fordel begynne på dagen i forveien.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk svinenakke, eller tykke nakkekoteletter
  • BBQ-rub, krydderblanding
  • 4 stk maiskolbe
  • 1 bunt vårløk, liten
  • 1 stk isbergsalat
  • fetaost, smuldret eller revet parmesan
  • friske urter, gressløk, persille, basilikum, kjørvel eller estragon
  • jalapeño
  • nøytral olje

Kefirdressing

  • 4 ss kefir
  • 2 ss majones
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 stk hvitløksfedd, finhakket eller revet
  • sitronsaft, eller limesaft, noen dråper
  • salt
  • kvernet pepper
  • gressløk, hakket

Limemarinert rødløk

  • 1 stk rødløk, stor
  • 3 ss limesaft
  • 1.5 ss sukker
  • salt, en god klype

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk svinenakke, eller tykke nakkekoteletter
  • BBQ-rub, krydderblanding
  • 4 stk maiskolbe
  • 1 bunt vårløk, liten
  • 1 stk isbergsalat
  • fetaost, smuldret eller revet parmesan
  • friske urter, gressløk, persille, basilikum, kjørvel eller estragon
  • jalapeño
  • nøytral olje

Kefirdressing

  • 4 ss kefir
  • 2 ss majones
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 stk hvitløksfedd, finhakket eller revet
  • sitronsaft, eller limesaft, noen dråper
  • salt
  • kvernet pepper
  • gressløk, hakket

Limemarinert rødløk

  • 1 stk rødløk, stor
  • 3 ss limesaft
  • 1.5 ss sukker
  • salt, en god klype
Mariner løken. Finsnitt rødløken og bland den sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du tilbereder resten.
Gni kjøttet inn med krydderblanding (bare salt og pepper er også et alternativ). Pensle ev med noen dråper nøytral olje (eller pensle grillen med litt olje). Grill kotelettene først over høy varme til de får fin farge på begge sider. Flytt de over på en kjøligere del av grillen og grill videre i cirka 8 -15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Grill maiskolbene møre og gylne, og skjær maiskornene fra kolben. Rens og finsnitt vårløk og salat.
Visp sammen kefir, majones, olivenolje og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Bland mais, vårløk, salat, ost, urter og litt finsnittet jalapeno. Vend salaten med dressingen (eller server dressingen ved siden av).
Del kjøttet i tykke skiver og server med grillet maissalat og marinert rødløk.
Tips! Som ekstra tilbehør passer det fint med grillede nypoteter.
woman cooking

Bon appetit!

Mariner løken. Finsnitt rødløken og bland den sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du tilbereder resten.
Gni kjøttet inn med krydderblanding (bare salt og pepper er også et alternativ). Pensle ev med noen dråper nøytral olje (eller pensle grillen med litt olje). Grill kotelettene først over høy varme til de får fin farge på begge sider. Flytt de over på en kjøligere del av grillen og grill videre i cirka 8 -15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Grill maiskolbene møre og gylne, og skjær maiskornene fra kolben. Rens og finsnitt vårløk og salat.
Visp sammen kefir, majones, olivenolje og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Bland mais, vårløk, salat, ost, urter og litt finsnittet jalapeno. Vend salaten med dressingen (eller server dressingen ved siden av).
Del kjøttet i tykke skiver og server med grillet maissalat og marinert rødløk.
Tips! Som ekstra tilbehør passer det fint med grillede nypoteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?