Til hovedinnhold

Key lime pie med pasjonsfrukt

1 h
10 varer
399
Key lime pie med pasjonsfrukt
Sara Johannessen / VG

Key lime pie med pasjonsfrukt er friskt, syrlig og smakfullt!

Dette er en litt annerledes versjon av den populære desserten som opprinnelig kommer fra Florida. Lise Finckenhagen sin Key lime pie har fått en ny topping i form av jordbær og pasjonsfrukt, men mye av hemmeligheten ligger i den søte kondenserte melken i fyllet. Det er viktig at det bruker søt kondensert melk, hvis ikke blir smaken og resultatet ganske så annerledes.

Ingredienser

1
porsjoner

Key lime pie

  • 300 g digestive-kjeks, eller havrekjeks
  • 150 g smeltet smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 boks søt kondensert melk, tilsvarer 400g
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 stykker lime
  • 10 stykker jordbær

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 50 g sukker
  • 0.5 dl vann, eller appelsinsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Key lime pie

  • 300 g digestive-kjeks, eller havrekjeks
  • 150 g smeltet smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 boks søt kondensert melk, tilsvarer 400g
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 stykker lime
  • 10 stykker jordbær

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 50 g sukker
  • 0.5 dl vann, eller appelsinsaft
Finn frem en paiform med en diameter på 20-22 cm. Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker. Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint. Bruk kun det aller ytterste grønne skallet og unngå å få med noe av det hvite.
Press limen. Du skal sitte igjen med ca. 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og limesaft.
Hell fyllet over i kjeksbunnen. Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter. Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskap i minst 3 timer, eller gjerne natten over, før servering.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en liten kasserolle sammen med sukker og vann eller appelsinsaft.
Kok opp sausen, rør med en visp og la det koke til sausen tykner til sirupkonsistens. Avkjøl sausen.
Rens og del jordbærene i skiver eller biter. Topp terten med jordbær og pasjonsfruktsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en paiform med en diameter på 20-22 cm. Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker. Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint. Bruk kun det aller ytterste grønne skallet og unngå å få med noe av det hvite.
Press limen. Du skal sitte igjen med ca. 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og limesaft.
Hell fyllet over i kjeksbunnen. Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter. Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskap i minst 3 timer, eller gjerne natten over, før servering.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en liten kasserolle sammen med sukker og vann eller appelsinsaft.
Kok opp sausen, rør med en visp og la det koke til sausen tykner til sirupkonsistens. Avkjøl sausen.
Rens og del jordbærene i skiver eller biter. Topp terten med jordbær og pasjonsfruktsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?