Til hovedinnhold

Sjokoladepai med kokos

2 h
9 varer
447
Sjokoladepai med kokos

Sjokoladeterte eller sjokoladepai med kokos er som skapt for deg som er glad i kombinasjonen kokos og sjokolade. Bunnen er som en stor kokosmakron og fyllet som myk trøffelkrem. Den største utfordringen er å ikke forspise seg, for selve paien er enklere å lage enn du tror. Bruk mørk sjokolade med et kakaoinnhold mellom 55 -70 %.

Oppskriften passer til en paiform på 20-22 cm i diameter. I tilberedningstiden har vi ikke tatt med de 6 timene den trenger i kjøleskap.

Ønsker du en tykkere bunn, kan du øke mengden ingredienser i bunnen til 4 eggehviter, 200 g sukker og 200 g kokosmasse.

Ingredienser

6
porsjoner

Kokosbunn

  • 150 g kokosmasse
  • 150 g sukker
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • kokosflak, kan sløyfes

Sjokoladekrem

  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 4 stykker eggeplomme
  • 3 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kokosbunn

  • 150 g kokosmasse
  • 150 g sukker
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • kokosflak, kan sløyfes

Sjokoladekrem

  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 4 stykker eggeplomme
  • 3 ss sukker
Varm ovnen til 190 grader. Kle paiformen med bakepapir i bunnen og smør kantene med nøytral olje.
Bland kokosmasse, sukker, eggehvite og potetmel i en kasserolle. Varm opp blandingen under omrøring til massen ligner tykk risengrynsgrøt.
Hell kokosmassen over i paiformen og trykk den jevnt ut og langs med kantene. Legg litt ekstra kokos langs med kanten.
Stek bunnen i cirka 20 minutter, eller til den er gyllen og stekt.
Hell sjokoladekremen over i kokosbunnen.
La paien stå kaldt til sjokoladekremen har stivnet, minst 6 timer. Dryss eventuelt over litt mer kokos før servering.

Sjokoladekrem

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp melk og fløte.
Visp eggeplommer og sukker godt sammen.
Hell den kokende fløtemelken over eggene mens du visper energisk. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig, under omrøring, til den tykner som en vaniljesaus.
Sil blandingen og hell den over sjokoladen. Bruk en slikkepott og rør hele tiden fra midten av sjokoladen. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 190 grader. Kle paiformen med bakepapir i bunnen og smør kantene med nøytral olje.
Bland kokosmasse, sukker, eggehvite og potetmel i en kasserolle. Varm opp blandingen under omrøring til massen ligner tykk risengrynsgrøt.
Hell kokosmassen over i paiformen og trykk den jevnt ut og langs med kantene. Legg litt ekstra kokos langs med kanten.
Stek bunnen i cirka 20 minutter, eller til den er gyllen og stekt.
Hell sjokoladekremen over i kokosbunnen.
La paien stå kaldt til sjokoladekremen har stivnet, minst 6 timer. Dryss eventuelt over litt mer kokos før servering.

Sjokoladekrem

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp melk og fløte.
Visp eggeplommer og sukker godt sammen.
Hell den kokende fløtemelken over eggene mens du visper energisk. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig, under omrøring, til den tykner som en vaniljesaus.
Sil blandingen og hell den over sjokoladen. Bruk en slikkepott og rør hele tiden fra midten av sjokoladen. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?