Til hovedinnhold

Innbakt svin i sursøt saus

45 min
17 varer
1.9k
Innbakt svin i sursøt saus
Elisabeth Le

"Gu lao rou" er en av de mest bestilte rettene på kinesiske restauranter, og på norsk kaller vi denne storfavoritten for innbakt svinekjøtt i sursøt saus. Da matbloggeren bak "Alt asiatisk" startet å legge ut oppskrifter, la hun først ut typiske takeaway-retter. Dette er hennes kinesiske favoritt.

Oppskrift: Elisabeth Le

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker nakkekoteletter, 500g
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts pepper

Til panering

  • 75 g maisenna
  • 75 g potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg
  • olje, til frityrsteking

Grønnsaker

  • 1.5 stk paprika, gjerne ulike farger
  • 0.5 stk løk
  • 1 boks ananas, ringer

Sursøt saus

  • 4 ss ananasjuice, bruk laken fra boksen med ananasringer
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hvitvinseddik, 5%
  • 3 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker nakkekoteletter, 500g
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts pepper

Til panering

  • 75 g maisenna
  • 75 g potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg
  • olje, til frityrsteking

Grønnsaker

  • 1.5 stk paprika, gjerne ulike farger
  • 0.5 stk løk
  • 1 boks ananas, ringer

Sursøt saus

  • 4 ss ananasjuice, bruk laken fra boksen med ananasringer
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hvitvinseddik, 5%
  • 3 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts maisenna
Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2x4 cm.
Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
Del grønnsakene i ca. 3x3 cm store biter og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker og eddik før du tilsetter maisenna.
Varm deretter olje til frityrstekingen i en stekepanne på middels høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle.
Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7-8 minutter.
Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet stekes i ca. 4-5 minutter eller til det blir ordentlig sprøtt og godt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i 30 sekunder.
Senk varmen til lav og tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 minutter til.
Du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2x4 cm.
Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
Del grønnsakene i ca. 3x3 cm store biter og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker og eddik før du tilsetter maisenna.
Varm deretter olje til frityrstekingen i en stekepanne på middels høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle.
Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7-8 minutter.
Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet stekes i ca. 4-5 minutter eller til det blir ordentlig sprøtt og godt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i 30 sekunder.
Senk varmen til lav og tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 minutter til.
Du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?