Til hovedinnhold

Vietnamesisk iskaffe

15 min
4 varer
217
Vietnamesisk iskaffe

Med denne oppskriften kan du nyte et glass med en tradisjonsrik drikk fra Vietnam. Der er det nemlig vanlig å starte dagen eller ta pauser med en iskaffe.

Akkurat denne oppskriften betyr mye for matbloggeren bak Alt asiatisk, Elisabeth Le. Den kalde tørsteslukkende drikken tar henne tilbake til barndommen, da hun alltid sneik til seg en slurk fra bestefarens kopp. Det skal også være den enkleste oppskriften hun har i boken sin.

Hvis du vil, kan du bruke vanlig kaffe eller pulverkaffe for å lage denne iskaffen, men den autentiske smaken får man bare ved å bruke vietnamesisk kaffe.

Oppskrift og bilde: Elisabeth Le

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 ss kaffepulver, asiatisk
  • 1 ss vann, kokende
  • 1 dl vann, kokende
  • 2 - 3 ss søt kondensert melk
  • isbiter, knuste

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss kaffepulver, asiatisk
  • 1 ss vann, kokende
  • 1 dl vann, kokende
  • 2 - 3 ss søt kondensert melk
  • isbiter, knuste
Rens kaffefilteret ditt godt med varmt vann. Deretter plasserer du filterkoppen oppå et glass.
Ha kaffepulver oppi filterkoppen, og dunk den mot underlaget slik at den ligger jevnt. Legg presseren oppå kaffen og press hardt én gang, slik at kaffepulveret blir kompakt. La presseren ligge oppå kaffen.
Tilsett 1 ss kokende vann og la kaffen trekke i 1 minutt. Tilsett deretter 1 dl kokende vann, legg på lokket og la kaffen dryppe ned i glasset.
Vent ca 10 minutter før du blander inn kondensert melk.
Fyll et glass fullt med små eller knuste isbiter. Hell over kaffen. Bland godt slik at kaffen blir kald og god før du nyter den.
woman cooking

Bon appetit!

Rens kaffefilteret ditt godt med varmt vann. Deretter plasserer du filterkoppen oppå et glass.
Ha kaffepulver oppi filterkoppen, og dunk den mot underlaget slik at den ligger jevnt. Legg presseren oppå kaffen og press hardt én gang, slik at kaffepulveret blir kompakt. La presseren ligge oppå kaffen.
Tilsett 1 ss kokende vann og la kaffen trekke i 1 minutt. Tilsett deretter 1 dl kokende vann, legg på lokket og la kaffen dryppe ned i glasset.
Vent ca 10 minutter før du blander inn kondensert melk.
Fyll et glass fullt med små eller knuste isbiter. Hell over kaffen. Bland godt slik at kaffen blir kald og god før du nyter den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?