Til hovedinnhold

Sjokoladekake med sjokoladepudding og jordbær

3 h
7 varer
395
Sjokoladekake med sjokoladepudding og jordbær
Kristine Ilstad - Det søte liv

Sjokoladekake med sjokoladepudding og jordbær er en nydelig sjokoladekake som lages med få og enkle ingredienser, som du får tak i selv i de små, søndagsåpne matbutikkene.

Kaken inneholder ikke hvetemel og blir bløt og mektig. Fyllet består av ferdigkjøpt sjokoladepudding, som gjør at kaken er rask å lage. Pynt med pisket krem og friske, søte jordbær!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 6 stykker egg
  • 2.5 dl sukker

Fyll og pynt

  • 1 l sjokoladepudding
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 6 stykker egg
  • 2.5 dl sukker

Fyll og pynt

  • 1 l sjokoladepudding
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g jordbær
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.
La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du tar den ut av kakeformen.
Sett kake på et fat. Fordel over sjokoladepuddingen i store klatter. Pisk kremfløten til krem og fordel kremen jevnt over sjokoladepuddingen. Pynt med friske jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.
La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du tar den ut av kakeformen.
Sett kake på et fat. Fordel over sjokoladepuddingen i store klatter. Pisk kremfløten til krem og fordel kremen jevnt over sjokoladepuddingen. Pynt med friske jordbær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?