Til hovedinnhold

Dumplings med svinekjøtt og reke

1 h
17 varer
419
Dumplings med svinekjøtt og reke

Dumplings er rett og slett utrolig digg. Den tynne deigen kan selvsagt lages selv, men for enkelhetens skyld har jeg kjøpt den ferdig. Både wonton-plater og gyozapapir finner du i frysedisken, men du må nok oppsøke en større matbutikk eller en butikk som har spesialisert seg på utenlandske varer.

Tips: For ordentlige saftige dumplings er det viktig at det er nok fettinnhold i svinekjøttet. Ferdig svinekjøttdeig er ofte ganske mager, det aller beste er å kverne kjøttet selv. Tynnribbe er supert å bruke.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g svinekjøtt
  • 200 g reker, rå
  • 80 g vannkastanje
  • 2 ss ingefær, revet
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 stk eggehvite
  • 1.5 ss potetmel
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • rogn, til pynt
  • vårløk, finsnittet
  • Gyozapapir, eller wontonplate

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss limesaft, eller riseddik
  • 0.5 fedd hvitløk
  • 1 klype chiliflak
  • 2 ts sesamfrø, ristede
  • 1 ss koriander, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g svinekjøtt
  • 200 g reker, rå
  • 80 g vannkastanje
  • 2 ss ingefær, revet
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 stk eggehvite
  • 1.5 ss potetmel
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • rogn, til pynt
  • vårløk, finsnittet
  • Gyozapapir, eller wontonplate

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss limesaft, eller riseddik
  • 0.5 fedd hvitløk
  • 1 klype chiliflak
  • 2 ts sesamfrø, ristede
  • 1 ss koriander, finhakket
Finhakk rekene. Skjær vannkastanjene i små biter og riv eller finhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene godt sammen til en farse.
Hold en wontonplate eller et gypsapapir i hånden. Dypp fingeren din i kaldt vann og fukt kantene. Legg en skje med fyll midt på wontonplaten og klem kantene godt rundt fyllet uten å dekke overflaten. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir.
Klargjør bambusdamperen og en passende gryte med vann til å ha under. Dekk bunnen med bakepapir (klipp noen hull i papiret) eller pensle bunnen med litt olje. Legg dumplingsene over i bambusdamperen (ikke sett dem for tett). Damp dumplingsene i 8-10 minutter. Pynt med litt rogn og finsnittet vårløk/gressløk.
Bland sammen alle ingrediensene til dippen og server den ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk rekene. Skjær vannkastanjene i små biter og riv eller finhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene godt sammen til en farse.
Hold en wontonplate eller et gypsapapir i hånden. Dypp fingeren din i kaldt vann og fukt kantene. Legg en skje med fyll midt på wontonplaten og klem kantene godt rundt fyllet uten å dekke overflaten. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir.
Klargjør bambusdamperen og en passende gryte med vann til å ha under. Dekk bunnen med bakepapir (klipp noen hull i papiret) eller pensle bunnen med litt olje. Legg dumplingsene over i bambusdamperen (ikke sett dem for tett). Damp dumplingsene i 8-10 minutter. Pynt med litt rogn og finsnittet vårløk/gressløk.
Bland sammen alle ingrediensene til dippen og server den ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?