Til hovedinnhold

Dumplings med lam og kål med chiliolje

1 h
13 varer
305
En blå skål med fem dumplings og chiliolje

Dumplings med lam og kål er kjempegodt. Disse serveres også med en hjemmelaget chiliolje, og er stappfulle av smak.

Senke terskelen for å prøve deg på hjemmelagde dumplings. Det er et veldig hyggelig lite prosjekt å gjøre sammen. Og fortvil ikke om selve brettingen ikke blir perfekt på første forsøk, de smaker akkurat like godt uansett fasong.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g lammekjøttdeig
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ts sichuanpepper, knust
  • 3 dl hodekål, revet/finsnittet
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk egg
  • 1 ss potetmel
  • koriander, hakket, eller spirer, til pynt
  • Gyozapapir

Chiliolje

  • 1 ss tørket chili, knust
  • 1.25 dl nøytral olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g lammekjøttdeig
  • 1 ts kinesisk five spice-krydder
  • 1 ts sichuanpepper, knust
  • 3 dl hodekål, revet/finsnittet
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk egg
  • 1 ss potetmel
  • koriander, hakket, eller spirer, til pynt
  • Gyozapapir

Chiliolje

  • 1 ss tørket chili, knust
  • 1.25 dl nøytral olje

Chiliolje

Varm opp oljen til chilioljen i en liten kasserolle. Tilsett chilien (det skal frese når du har i chilien), rør godt og la oljen få stå å avkjøle seg.

Dumplings

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Rør alt godt sammen til en farse.
Legg en skje med fyll midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten langs med den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem kantene godt sammen samtidig som du bretter/folder inn mot midten fra den ene siden. De blir sikkert ikke helt like i begynnelsen, men det viktigste er at fyllet er pakket godt inn og at skjøten er tett.
Fortsett til du har brukt opp fyllet. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir etterhvert som du lager dem.
Klargjør bambusdamperen og en passende gryte med vann til å ha under. Dekk bunnen med bakepapir (klipp noen hull i papiret) eller pensle bunnen med litt olje. Legg dumplingsene over i bambusdamperen (ikke sett dem for tett). Damp dumplingsene i cirka 8 minutter.
Server dumplingsene toppet med chiliolje og hakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Chiliolje

Varm opp oljen til chilioljen i en liten kasserolle. Tilsett chilien (det skal frese når du har i chilien), rør godt og la oljen få stå å avkjøle seg.

Dumplings

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Rør alt godt sammen til en farse.
Legg en skje med fyll midt på pastaplaten. Ha litt vann på fingertuppen og fukt kanten langs med den ene halvdelen av pastaplaten. Brett den andre halvdelen over fyllet og klem kantene godt sammen samtidig som du bretter/folder inn mot midten fra den ene siden. De blir sikkert ikke helt like i begynnelsen, men det viktigste er at fyllet er pakket godt inn og at skjøten er tett.
Fortsett til du har brukt opp fyllet. Legg dumplingsene over på et brett eller lignende dekket med bakepapir etterhvert som du lager dem.
Klargjør bambusdamperen og en passende gryte med vann til å ha under. Dekk bunnen med bakepapir (klipp noen hull i papiret) eller pensle bunnen med litt olje. Legg dumplingsene over i bambusdamperen (ikke sett dem for tett). Damp dumplingsene i cirka 8 minutter.
Server dumplingsene toppet med chiliolje og hakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?