Til hovedinnhold

Marengskake med iskrem

3 h 30 min
6 varer
149
Marengskake med iskrem
Kristine Ilstad - Det søte liv

Marengskaken med iskrem er enkel å lage, og dessuten praktisk med tanke på at marengsbunnen kan lages klar mange dager i forkant. På serveringsdagen trengs det kun å legge iskremkuler på marengsbunnen og å pynte med friske bær. En annen praktisk side ved denne kaken er at rester kan settes i fryseren og hentes frem igjen senere.

Til forskjell fra en pavlova, er dette en marengsbunn som blir sprø tvers igjennom. Marengsen er veldig godt i kombinasjon med iskrem og bær!

Kaken kan varieres med iskrem i ulike smaker og forskjellige bær eller fruktbiter. Har du lyst, kan du gjerne supplere iskremen med fløtekrem, vaniljekrem eller sitronkrem, du kan strø over nøtter eller hakket sjokolade, og du kan ringle over sjokolade- eller karamellsaus. Bruk fantasien og finn den smakskombinasjonen som du liker best!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Marengsbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 200 g sukker

Fyll og pynt

  • 1 l iskrem
  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Marengsbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 200 g sukker

Fyll og pynt

  • 1 l iskrem
  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær
Pisk eggehvitene til luftig skum. Tilsett en klype salt og pisk videre til skummet blir helt fast.
Tilsett sukkeret, litt og litt om gangen, og pisk videre til du får en skikkelig tykk og stiv marengs. Det tar ca. 10 minutter med elektrisk mikser.
Dekk en stekeplate med bakepapir. Ha marengsmassen i en stor kakesprøyte med stor sprøytetipp, og sprøyt ut marengsen på bakepapiret til en tykk, rund sirkel. Begynn i midten og sprøyt sirkler uten på hverandre, til du får en bunn som er ca. 20 cm i diameter.
Sprøyt deretter store topper langsmed ytterkanten av sirkelen. Marengs du måtte få til overs, kan du sprøyte ut i små topper på bakepapiret ved siden av bunnen. Disse kan brukes til pynt eller serveres ved siden av kaken.
Stek marengsbunnen på midterste rille ved 100 °C i ca. 3 timer. Slå av varmen på ovnen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til eller over natten.
Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt. Den kan lages flere dager i forveien. Bunnen oppbevares tørt frem til servering.
Rett før servering dekkes marengsbunnen med iskremkuler. Pynt med bringebær og blåbær.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene til luftig skum. Tilsett en klype salt og pisk videre til skummet blir helt fast.
Tilsett sukkeret, litt og litt om gangen, og pisk videre til du får en skikkelig tykk og stiv marengs. Det tar ca. 10 minutter med elektrisk mikser.
Dekk en stekeplate med bakepapir. Ha marengsmassen i en stor kakesprøyte med stor sprøytetipp, og sprøyt ut marengsen på bakepapiret til en tykk, rund sirkel. Begynn i midten og sprøyt sirkler uten på hverandre, til du får en bunn som er ca. 20 cm i diameter.
Sprøyt deretter store topper langsmed ytterkanten av sirkelen. Marengs du måtte få til overs, kan du sprøyte ut i små topper på bakepapiret ved siden av bunnen. Disse kan brukes til pynt eller serveres ved siden av kaken.
Stek marengsbunnen på midterste rille ved 100 °C i ca. 3 timer. Slå av varmen på ovnen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til eller over natten.
Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt. Den kan lages flere dager i forveien. Bunnen oppbevares tørt frem til servering.
Rett før servering dekkes marengsbunnen med iskremkuler. Pynt med bringebær og blåbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?