Til hovedinnhold

Angel food cake

3 h
10 varer
524
Angel food cake - en amerikansk klassiker

Dette er en amerikansk klassiker! "Angel food cake" lages med mange eggehviter og blir hvit i fargen og vidunderlig myk i konsistensen. For å stabilisere kaken, tilsettes litt kremortartari (også kalt vinstein), som kan fås kjøpt på apoteket. På sommeren er dette en lett og fin kake som er kjempegod med et lite, enkelt melisdryss og rørte bær som tilbehør.

Her har jeg dekket kaken med en hvit og nydelig marengskrem og pyntet med kokosflak, som gjør kaken ekstra lekker å se på!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 12 stk eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 ts kremotartari
  • 2.3 dl sukker
  • 3.5 dl melis
  • 2.3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Marengskrem

  • 2 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 ts kremotartari
  • 2.3 dl sukker
  • 3.5 dl melis
  • 2.3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Marengskrem

  • 2 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak
La eggehvitene stå i romtemperatur i ca. 1 time. Pisk dem deretter til skum sammen med en liten klype salt. Tilsett kremortartari og pisk videre til stivt skum. Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljekstrakt. Sikt mel og melis og vend dette godt inn i marengsmassen.
Ha deigen i en godt smurt kakeform som rommer minst 2 liter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35-40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut. Legg kaken over på et fat og avkjøl helt.

Marengskrem

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen).
Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens. Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt.
Fordel marengskremen straks over kaken i et tykt lag. Dryss eventuelt over kokosflak til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

La eggehvitene stå i romtemperatur i ca. 1 time. Pisk dem deretter til skum sammen med en liten klype salt. Tilsett kremortartari og pisk videre til stivt skum. Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljekstrakt. Sikt mel og melis og vend dette godt inn i marengsmassen.
Ha deigen i en godt smurt kakeform som rommer minst 2 liter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35-40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut. Legg kaken over på et fat og avkjøl helt.

Marengskrem

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen).
Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens. Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt.
Fordel marengskremen straks over kaken i et tykt lag. Dryss eventuelt over kokosflak til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?