Til hovedinnhold

Kremet potetsuppe med chorizo

1 h 30 min
12 varer
464
Kremet potetsuppe med chorizo

Potetsuppe med chorizo er en skikkelig spennende suppe! Med to hele hvitløk blir det nemlig fart på sakene. Ja, vi mener faktisk hele hvitløk. Litt vel mye tenker du kanskje, men hvitløken forandrer fullstendig karakter når den blir bakt. All råskapene forvandles på magisk vis til en rund, sødmefull og nøtteaktig smak, og har du bare bakt en hvitløk, så kommer du til å angre på at du ikke bakte to. Chorizo på toppen gir en ekstra piff og nydelig farge. Det er også veldig godt å smake suppen til med noen dråper trøffelolje, hvis du liker det.

Chorizo kan utelates eller erstattes med sprøstekt bacon eller spekeskinke.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 - 2 stykker hvitløk, hele
  • olivenolje
  • 700 g poteter, melne
  • 1 stk løk
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl matfløte, eller fløte
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g chorizopølse, rå (dulce)
  • 100 g cheddar, revet
  • gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 - 2 stykker hvitløk, hele
  • olivenolje
  • 700 g poteter, melne
  • 1 stk løk
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl matfløte, eller fløte
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g chorizopølse, rå (dulce)
  • 100 g cheddar, revet
  • gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper
Skjær av toppen på hvitløken, men ikke fjern for mye. Drypp litt olivenolje over feddene og pakk hvitløken inn i et stykke aluminiumsfolie.
Bak hvitløken ved 180-190 grader i ovnen til feddene er helt bløte. Det tar cirka 1 time, men kan godt gjøres god tid i forveien.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løken.
Fres poteter og løk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
Hell i kraft og matfløte eller fløte, og la det småkoke under lokk i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
Klem de bløte, bakte hvitløksfeddene ut av skallet og ha all hvitløken over i suppa. Kjør alt jevnt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Litt biter i suppa er bare fint. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær chorizopølsa i små biter og stek pølsebitene i litt olje i en stekepanne. La de syde over middels høy varme.
Server potet- og hvitløksuppen toppet med stekt chorizo, revet ost og hakket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av toppen på hvitløken, men ikke fjern for mye. Drypp litt olivenolje over feddene og pakk hvitløken inn i et stykke aluminiumsfolie.
Bak hvitløken ved 180-190 grader i ovnen til feddene er helt bløte. Det tar cirka 1 time, men kan godt gjøres god tid i forveien.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løken.
Fres poteter og løk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
Hell i kraft og matfløte eller fløte, og la det småkoke under lokk i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
Klem de bløte, bakte hvitløksfeddene ut av skallet og ha all hvitløken over i suppa. Kjør alt jevnt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Litt biter i suppa er bare fint. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær chorizopølsa i små biter og stek pølsebitene i litt olje i en stekepanne. La de syde over middels høy varme.
Server potet- og hvitløksuppen toppet med stekt chorizo, revet ost og hakket gressløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?