Til hovedinnhold

Stekt ris med bacon og sopp

20 min
17 varer
1.5k
Stekt ris med bacon og sopp

Stekt ris med bacon og sopp er både knallgodt og en suveren måte å få brukt opp rester på. Kylling, biffstrimler og reker kan også tilsettes hvis ønskelig. Bruk det du har i kjøleskapet.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g bacon
  • 200 g sopp
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot
  • 1.5 dl maiskorn, kokte
  • 1.5 dl erter, små og grønne
  • 2 stykker vårløk
  • 400 g kokt ris
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 stykker egg, store, sammenvispet
  • nøytral olje, til steking
  • chilisaus
  • oystersauce
  • koriander
  • sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g bacon
  • 200 g sopp
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrot
  • 1.5 dl maiskorn, kokte
  • 1.5 dl erter, små og grønne
  • 2 stykker vårløk
  • 400 g kokt ris
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 stykker egg, store, sammenvispet
  • nøytral olje, til steking
  • chilisaus
  • oystersauce
  • koriander
  • sesamfrø
Skjær baconet i biter eller strimler. Rens og del soppen i skiver eller biter.
Hakk løk og finhakk hvitløken. Skrell og skjær gulrot i strimler eller små terninger og finsnitt vårløken.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek baconet gyllent og hell det over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og stek soppen under omrøring. Tilsett løk, hvitløk og gulrøtter. Fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Ha bacon tilbake i pannen sammen med mais og erter. Rør inn halvparten av vårløken, soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Dryss over resten av vårløken og topp med hakket koriander og litt sesamfrø.
Server den stekte risen med ekstra soyasaus, chilisaus og oystersauce for de som ønsker det.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær baconet i biter eller strimler. Rens og del soppen i skiver eller biter.
Hakk løk og finhakk hvitløken. Skrell og skjær gulrot i strimler eller små terninger og finsnitt vårløken.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek baconet gyllent og hell det over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og stek soppen under omrøring. Tilsett løk, hvitløk og gulrøtter. Fres videre til gulrøttene er knapt møre.
Ha i risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Ha bacon tilbake i pannen sammen med mais og erter. Rør inn halvparten av vårløken, soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner, omtrent som eggerøre.
Dryss over resten av vårløken og topp med hakket koriander og litt sesamfrø.
Server den stekte risen med ekstra soyasaus, chilisaus og oystersauce for de som ønsker det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?