Til hovedinnhold

Djevelegg med gressløk og tabasco

30 min
10 varer
501
Djevelegg med gressløk og tabasco

Påskesol, egg, lam og appelsin er blant påskens aller viktigste ingredienser, en nydelig og klassisk kombinasjon. Selv påskekrimmens skrekkblandete fryd kan linkes rett til frokostens djevelegg. Eller kanskje du vil serveres dem til lunsj, eller som en snack eller forrett. De kan gjøres så skrekkblandet du bare vil ved å justere mengden på chilisausen eller tabasco-en.

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stk egg, mellomstore/store
  • 2 ss smør, romtemperert
  • 2 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss chilisaus, evt. tabasco/hot sauce
  • 3 ss rødløk, finhakket
  • 3 ss gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper
  • tabasco

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk egg, mellomstore/store
  • 2 ss smør, romtemperert
  • 2 ss majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss chilisaus, evt. tabasco/hot sauce
  • 3 ss rødløk, finhakket
  • 3 ss gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper
  • tabasco
Kok eggene i 8 minutter (10 minutter hvis de er store). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell og del eggene i to. Ta forsiktig ut plommen uten å ødelegge eggehviten.
Mos eggeplommene i en bolle sammen med smør, majones, sennep og chilisaus. Rør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Bland inn 2 ss løk og 2 ss gressløk.
Legg eggehvitene over på et passende fat. Fyll eggeplommeblandingen tilbake i eggehviten. Dryss over resten av løken og gressløken, og drypp til slutt over litt ekstra chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Kok eggene i 8 minutter (10 minutter hvis de er store). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell og del eggene i to. Ta forsiktig ut plommen uten å ødelegge eggehviten.
Mos eggeplommene i en bolle sammen med smør, majones, sennep og chilisaus. Rør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Bland inn 2 ss løk og 2 ss gressløk.
Legg eggehvitene over på et passende fat. Fyll eggeplommeblandingen tilbake i eggehviten. Dryss over resten av løken og gressløken, og drypp til slutt over litt ekstra chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?