Til hovedinnhold

Gratinert sprø kylling med parmesan

1 h
18 varer
1.7k
Gratinert sprø kylling med parmesan

I 2021 har Lise Finckenhagen et kommersielt samarbeid med Prior. Oppskriftene Finckenhagen leverer til VG og Godt bestemmes i samarbeid med redaksjonen, og tekstene godkjennes av journalistene på Godt. Oppskriftene er uten kommersielle bindinger eller produktplasseringer.

Klassikeren «chicken parmesan»! Kylling (brukte overlår denne gangen) panert i en blanding av loffsmuler og parmesan, sprøstekt og toppet med tomatsaus og mozzarella – og gratinert! Alt med smeltet ost er digg og dette er intet unntak! Prøv da vel!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 - 8 stk kyllinglårfilet
  • 2 dl mel
  • 2 stk egg
  • 2 dl loffsmuler
  • 2 dl parmesan, revet
  • 1 ts oregano
  • 250 g mozzarella, revet
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • basilikum, frisk, til servering
  • spagetti, til servering

Tomatsaus

  • 2 bokser knuste tomater
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stk tørket chili, eller en liten klype chiliflak
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • basilikum, frisk
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 - 8 stk kyllinglårfilet
  • 2 dl mel
  • 2 stk egg
  • 2 dl loffsmuler
  • 2 dl parmesan, revet
  • 1 ts oregano
  • 250 g mozzarella, revet
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • basilikum, frisk, til servering
  • spagetti, til servering

Tomatsaus

  • 2 bokser knuste tomater
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stk tørket chili, eller en liten klype chiliflak
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
Fres hvitløk og sjalottløk i en raus klunk med olivenolje i en gryte over middels høy varme. La det frese noen minutter under omrøring til løken blir myk - uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt og sukker. La sausen småkoke i 20 minutter (under sporadisk omrøring) eller til sausen har tyknet. Juster smaken med salt og sukker (bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt).
Varm ovnen til 220 grader.
Bank overlårfileten litt flatere/jevnere mellom to lag plastfolie. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper.
Bank overlårfileten litt flatere/jevnere mellom to lag plastfolie. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper.
Bland sammen loffsmuler, parmesan og oregano. Ha mel, sammenvispet egg og brødblandingen i hver sin dype tallerken. Paner kyllingen først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen.
Bland sammen loffsmuler, parmesan og oregano. Ha mel, sammenvispet egg og brødblandingen i hver sin dype tallerken. Paner kyllingen først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen.
Stek de panerte kyllinglårene i en blanding av olje og smør over middels høy varme. Stek til skivene er gylne og sprø på begge sider.
Stek de panerte kyllinglårene i en blanding av olje og smør over middels høy varme. Stek til skivene er gylne og sprø på begge sider.
Legg den sprøstekte kyllingen over i en ildfast form. Topp med omtrent halvparten av tomatsausen og dryss over revet ost. Gratiner i ovn til osten har smeltet, cirka 15 minutter.
Legg den sprøstekte kyllingen over i en ildfast form. Topp med omtrent halvparten av tomatsausen og dryss over revet ost. Gratiner i ovn til osten har smeltet, cirka 15 minutter.
Server parmesankyllingen med resten av sausen, nykokt spagetti, ekstra basilikum, og gjerne ruccola vendt med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype flaksalt.
Server parmesankyllingen med resten av sausen, nykokt spagetti, ekstra basilikum, og gjerne ruccola vendt med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype flaksalt.
woman cooking

Bon appetit!

Fres hvitløk og sjalottløk i en raus klunk med olivenolje i en gryte over middels høy varme. La det frese noen minutter under omrøring til løken blir myk - uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt og sukker. La sausen småkoke i 20 minutter (under sporadisk omrøring) eller til sausen har tyknet. Juster smaken med salt og sukker (bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt).
Varm ovnen til 220 grader.
Bank overlårfileten litt flatere/jevnere mellom to lag plastfolie. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper.
Bank overlårfileten litt flatere/jevnere mellom to lag plastfolie. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper.
Bland sammen loffsmuler, parmesan og oregano. Ha mel, sammenvispet egg og brødblandingen i hver sin dype tallerken. Paner kyllingen først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen.
Bland sammen loffsmuler, parmesan og oregano. Ha mel, sammenvispet egg og brødblandingen i hver sin dype tallerken. Paner kyllingen først i mel, så i egg og til slutt i brødblandingen.
Stek de panerte kyllinglårene i en blanding av olje og smør over middels høy varme. Stek til skivene er gylne og sprø på begge sider.
Stek de panerte kyllinglårene i en blanding av olje og smør over middels høy varme. Stek til skivene er gylne og sprø på begge sider.
Legg den sprøstekte kyllingen over i en ildfast form. Topp med omtrent halvparten av tomatsausen og dryss over revet ost. Gratiner i ovn til osten har smeltet, cirka 15 minutter.
Legg den sprøstekte kyllingen over i en ildfast form. Topp med omtrent halvparten av tomatsausen og dryss over revet ost. Gratiner i ovn til osten har smeltet, cirka 15 minutter.
Server parmesankyllingen med resten av sausen, nykokt spagetti, ekstra basilikum, og gjerne ruccola vendt med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype flaksalt.
Server parmesankyllingen med resten av sausen, nykokt spagetti, ekstra basilikum, og gjerne ruccola vendt med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype flaksalt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?