Til hovedinnhold

Chili crisp - hjemmelaget chiliolje

30 min
13 varer
799

Slik lager du den trendy chilisausen

Kinesiske chili crips har gått som en farsott i sosiale medier det siste året. Denne chilioljen er laget av Michelle Zhao, som står bak bloggen No sweet sour, - og er en blanding av Lao Gan Ma sin «Crispy chili oil» og deres «Salted black bean».

NB; Du trenger et kjøkken-termometer, for å kunne følge med på temperaturen mens du lager oljen.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 35 g hvitløk
  • 35 g ingefær
  • 50 g soyabønner, salte svarte
  • 30 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 20 g sukker
  • 3.5 g glutamat
  • 5 g sesamfrø, hvite, ristede
  • 1.5 g kinesisk five spice-krydder
  • 300 g rapsolje

Chilimiks 1

  • 50 g chiliflak
  • 40 g vann
  • 2 ss soyasaus

Chilimiks 2

  • 50 g koreansk rød pepper, pulver
  • 40 g vann
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 35 g hvitløk
  • 35 g ingefær
  • 50 g soyabønner, salte svarte
  • 30 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 20 g sukker
  • 3.5 g glutamat
  • 5 g sesamfrø, hvite, ristede
  • 1.5 g kinesisk five spice-krydder
  • 300 g rapsolje

Chilimiks 1

  • 50 g chiliflak
  • 40 g vann
  • 2 ss soyasaus

Chilimiks 2

  • 50 g koreansk rød pepper, pulver
  • 40 g vann
  • 2 ss soyasaus
Skrell hvitløk og ingefær, og kutt ingefæren i store biter. Bruk en blender for å mikse hvitløk og ingefær. Stopp opp 5-6 ganger for å få en middels mikset blanding.
Lag de to ulike chiliblandingene.
Varm opp olje til 200 grader. Skru av varmen og la oljetemperaturen synke til 150 grader. Sett deretter på lav varme.
Stek hvitløk, ingefær og svarte bønner i 2 minutter. Mål temperaturen, den bør ligge på 100 grader.
Ha i Chilimiks 1, og stek i 5 minutter. Temperaturen bør ligge på 90- 100 grader resten av steketiden.
Ha i Chilimiks 2, og stek i 4 minutter.
Bland inn resten av ingrediensene, og stek i 3-4 minutter til.
Oppbevar i en skål eller et glass med lokk i kjøleskapet. Chili crispen smaker best etter å ha hvilt i kjøleskapet én natt. Den holder seg i 1-2 måneder.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell hvitløk og ingefær, og kutt ingefæren i store biter. Bruk en blender for å mikse hvitløk og ingefær. Stopp opp 5-6 ganger for å få en middels mikset blanding.
Lag de to ulike chiliblandingene.
Varm opp olje til 200 grader. Skru av varmen og la oljetemperaturen synke til 150 grader. Sett deretter på lav varme.
Stek hvitløk, ingefær og svarte bønner i 2 minutter. Mål temperaturen, den bør ligge på 100 grader.
Ha i Chilimiks 1, og stek i 5 minutter. Temperaturen bør ligge på 90- 100 grader resten av steketiden.
Ha i Chilimiks 2, og stek i 4 minutter.
Bland inn resten av ingrediensene, og stek i 3-4 minutter til.
Oppbevar i en skål eller et glass med lokk i kjøleskapet. Chili crispen smaker best etter å ha hvilt i kjøleskapet én natt. Den holder seg i 1-2 måneder.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?