Til hovedinnhold

Panna cotta med appelsin

4 h 30 min
11 varer
590
Panna cotta med appelsin

Panna cotta med appelsin er ganske enkelt uimotståelig! På toppen av panna cottaen har du litt ekstra appelsin i en lun appelsinkaramellsaus, et lett dryss hakket pistasj og kanskje en klype rålakris.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 1 dl melk
  • 4 dl fløte
  • 2.5 plate(r) gelatin
  • 1 stk appelsin, det finrevne skallet

Appelsinkaramellsaus

  • 1 dl sukker
  • 3 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss meierismør
  • 2 stykker appelsin, gjerne røde

Ekstra pynt til topping

  • pistasjnøtter, hakkede
  • lakrispulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 1 dl melk
  • 4 dl fløte
  • 2.5 plate(r) gelatin
  • 1 stk appelsin, det finrevne skallet

Appelsinkaramellsaus

  • 1 dl sukker
  • 3 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss meierismør
  • 2 stykker appelsin, gjerne røde

Ekstra pynt til topping

  • pistasjnøtter, hakkede
  • lakrispulver
Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå i 10 minutter for å trekke smak.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett revet appelsinskall og fordel blandingen i fire passende glass eller dessertskåler. La stå i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet, minst 4-6 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til sausen tykner og får sirupskonsistens. Trekk pannen vekk fra varmen og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver eller hinnefrie fileter. Varm appelsinskivene i sausen.
Server pannacottaen toppet med lun appelsinsaus. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter og en klype lakrispulver hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå i 10 minutter for å trekke smak.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett revet appelsinskall og fordel blandingen i fire passende glass eller dessertskåler. La stå i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet, minst 4-6 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til sausen tykner og får sirupskonsistens. Trekk pannen vekk fra varmen og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver eller hinnefrie fileter. Varm appelsinskivene i sausen.
Server pannacottaen toppet med lun appelsinsaus. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter og en klype lakrispulver hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?