Til hovedinnhold

Safransruter med hasselnøtter og havsalt

45 min
9 varer
36
Safransruter med hasselnøtter og havsalt

Fantastisk enkel og saftig safranskake (safran er altfor digg til å bare brukes til jul). Hele røren lages i en kjele - Win!

Oppskrift/foto: Malin Gimle Labråten/La Kompott

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • havsalt
Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?